Hofstede Wonen


Algemeen
Hofstede Wonen ligt in een rustige woonwijk in Bemmel. Dit jonge wooncomplex telt twintig appartementen verdeeld over zes woonlagen. Hofstede Wonen biedt woonruimte aan jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis en normale intelligentie. Hofstede Wonen is een plek voor bewoners die wel willen maar niet zelfstandig kunnen meekomen in de reguliere maatschappij. Op Hofstede Wonen is begeleiding aanwezig van 7.00 tot 23.00 uur. ’s Nachts kan er bij calamiteiten telefonisch een beroep worden gedaan op de slaapdienst van de Polsehof.

Ligging
Hofstede Wonen ligt op loop- en fietsafstand van verschillende supermarkten, een groot warenhuis, een zwembad en de sportschool. Door de centrale ligging van Bemmel zijn bewoners met het openbaar vervoer in korte tijd in Nijmegen of Arnhem.

Indeling
Op de eerste en tweede verdieping van het gebouw liggen de appartementen. Deze hebben veel lichtinval en zijn ruim van opzet. Elk appartement heeft twee slaapkamers, een eigen badkamer en een keukenblok. De begeleiderspost/inloop bevindt zich op de eerste verdieping.

Begeleiding en activiteiten
Hofstede Wonen verenigt zelfstandigheid met de nabijheid van begeleiding. Op de inloop is er ruimte voor gezamenlijke activiteiten zoals samen eten of gezelschapspelletjes doen. Het merendeel van de bewoners houdt echter zijn of haar zelfgekozen dagindeling aan. Sommige bewoners hebben een baan, anderen studeren of werken in de dagbesteding. De begeleiding is daarom gericht op ondersteuning in de dagelijkse woon- en werksituatie van de individuele bewoner. Iedere bewoner heeft zijn eigen persoonlijk begeleider met wie hij samen afspraken maakt.

Ketenpartners
Hofstede Wonen heeft een nauwe band met het in autisme gespecialiseerde dr. Leo Kannerhuis.

Adres
Hoefslag 30
6681 TL Bemmel
Telefoon: 0481-452090
E-mail: bemmel@driestroom.nl  

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.