Stichting Driestroom - Schaakstukken

Kompas

Algemeen
Kindercentrum Kompas (onderdeel van Stijntje Buys) is gevestigd in de wijk Heseveld in Nijmegen. Het kindercentrum van Driestroom biedt plaats aan kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een ernstig meervoudige beperking en autisme. 

Ligging
De groepen van Kompas bevinden zich op de Vuurdoornstraat in de wijk Heseveld in Nijmegen. 

Indeling
In het kleurrijke pand zijn vijf groepsruimten, een grote buitenspeelplaats, een ruime speelzaal en een snoezelruimte aanwezig. Kenmerkend voor het gebouw zijn de mogelijkheden om rust en structuur te kunnen bieden. Iedere groep heeft een eigen vertrouwde ruimte. Kompas heeft een eigen grote buitenspeelplaats voorzien van meerdere speeltoestellen. Hierdoor kunnen we aan de wens van veel ouders en kinderen voldoen om iedere dag buiten te spelen. De sfeer is open en warm. 

Begeleiding en activiteiten
Deze kinderlocatie heeft veel specialistische kennis in huis en biedt onderzoek en behandeling middels logopedie, kinderfysiotherapie en ergotherapie via de eerstelijns- (en soms via de tweedelijns-)zorg. De betrokken therapeuten hebben o.a. kennis van autisme, eet-, drink- en slikproblematiek, Hanen-therapie, kinderbekkenfysiotherapie, hulpmiddelen en sensorische informatieverwerking en kunnen begeleiding bieden bij de aanvraag en de beoordeling van vervoersmiddelen. 

Bij Kompas komen kinderen en jongeren die veel behoefte hebben aan individuele begeleiding. Kenmerkend voor Kompas zijn individuele begeleiding, nabijheid, rust, duidelijkheid en structuur. De betrokkenheid van de behandelcoördinator is binnen Kompas groot vanwege de complexiteit van de behandeling van de kinderen. De behandelcoördinator ondersteunt begeleiders in het vormgeven van de basis die nodig is voor ondersteuning van de kinderen en jongeren. De dagactiviteiten zijn gericht op het individu. Activiteiten zijn belevingsgericht, het gaat niet om de prestatie. De activiteiten sluiten aan de dagelijkse praktijk en bij thema’s die voor de kinderen belangrijk zijn. Hier zijn communicatie en zelfredzaamheid grote aandachtspunten. Daarnaast is er de mogelijkheid DTT-training te volgen. 

Verlengde opvang
Op de locatie aan de Vuurdoornstraat is er een verlengde groep van 15.00 tot 17.30 uur. Deze groep is speciaal ingericht voor kinderen die behoefte hebben aan structuur. 

Adres
Vuurdoornstraat 19
6543 TX Nijmegen
Telefoon: 024-3726920
E-mail: kompas@driestroom.nl 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.