Bewoner Loovelden

Loovelden

Algemeen
BOPZ-locatie Loovelden is gehuisvest in een woon- en zorgcomplex dat midden in de gelijknamige wijk in Huissen ligt. Op deze locatie biedt Driestroom zorg aan senioren met een beperking en (psycho)geriatrische klachten als dementie. Loovelden combineert gemoedelijkheid met innovatie. Terwijl de sfeer warm en huiselijk is, maken medewerkers voor de verzorging en verpleging van de bewoners gebruik van moderne technieken. Het complex is voorzien van een lift en is uitstekend bereikbaar. Op minder dan tien minuten lopen stopt de bus. Parkeergelegenheid is er volop.

Indeling
Woonvoorziening Loovelden bestaat uit een aantal woonvoorzieningen voor verscheidene doelgroepen.

Eerste verdieping
Op de eerste verdieping wonen twee oudere cliënten van Driestroom met een licht verstandelijke beperking in hun eigen zelfstandige appartement. Zij hebben dagelijks contact met de begeleiders en eten mee met de woongroep op de tweede verdieping.

Tweede verdieping
Op de tweede verdieping, aan de linkerkant van de galerij, wonen vijftien senioren met een beperking en geriatrische klachten die, in meer en mindere mate, verpleging en verzorging behoeven. De bewoners hebben hun eigen ruime slaapkamer voorzien van alle moderne en ergonomische gemakken. Bijvoorbeeld een tillift waarmee de bewoner van bed naar bad begeleid kan worden. De slaapkamers van de meer zorg intensieve cliënten bevinden zich op korte afstand van de slaapwachtruimte. De twee gemeenschappelijke huiskamers zijn ruim, licht en toch huiselijk van opzet. Een (imitatie)kacheltje, relaxfauteuils en schilderijtjes aan de muur creëren een gezellige, knusse sfeer. Verder hebben de bewoners veel snoezelmaterialen en zelfs een snoezelbad tot hun beschikking.
Op dezelfde galerij, maar dan aan de rechterkant, bevinden zich nog eens zeven wooneenheden voor (jong)volwassen. Zij hebben een licht verstandelijke beperking in combinatie met autisme of dyspraxie. Deze jongere bewoners worden op Loovelden voorbereid op zelfstandig wonen.
Tot slot
 liggen er op de galerij nog twee zelfstandige appartementen voor senioren met een beperking.

Derde verdieping
Woonvorm Loovelden 55+ is een nieuwe woonvorm waar zorg en intensieve zorg geboden wordt. Daarnaast worden hier passende begeleiding en ondersteuning geboden met de mogelijkheid te genieten van een uitdagende of juist rustige oude dag. Er wordt 24 uur nabijheid geboden zodat direct ingespeeld kan worden op individuele zorg en begeleidingsvragen.
Door de samenwerking met de senioren afdeling op de tweede verdieping (ook van Driestroom) kan adequaat worden ingespeeld op de zorgbehoefte van de ouder wordende cliënt. Ook kan verpleegkundige zorg worden ingezet door deze samenwerking.
De mogelijkheid tot langdurig wonen binnen het complex door vroegtijdig herkennen van verouderingsprocessen en mogelijke doorstroom maakt dat Loovelden een unieke locatie is voor cliënten van 55+.

Er zijn twaalf kamers met eigen douche en toilet en twee huiskamers. Per huiskamer kunnen zes cliënten deelnemen aan het groepswonen. zoals gezamenlijk eten, koffie drinken, en activiteiten ondernemen. De activiteiten zijn gericht op kleinschalig samen wonen. Er zijn twee keukens waarvan er een is uitgerust met alle benodigde professionele apparatuur voor het koken voor de totale locatie door een kok. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van de wasruimte met wasmachines en droogtrommel. De locatie heeft een afgesloten buitenterras.
In de toekomst (2020) zal het aantal kamers in de andere vleugel van het gebouw op de derde verdieping worden uitgebreid met nog twaalf kamers met eigen woonkamers.

Naast de woonruimten is er ook een speciale ruimte waar dagbesteding door Driestroom wordt aangeboden. Binnen deze afdeling wordt door een gespecialiseerd team vijf dagen per week dagactiviteiten aangeboden. Met een dagprogramma op maat biedt het team dagbesteding, afwisseling, stimulans en activiteiten aan. Denk hierbij aan wandelen buitenshuis, bewegen; individueel of groepsgewijs binnenshuis, koken, schilderen, creativiteit, en activiteiten die horen bij bijvoorbeeld kerst, Sinterklaas, Pasen, Koningsdag en lokale activiteiten. Het team van dagbesteding heeft intensief contact met het team van wonen zodat er een juiste afstemming in begeleiding voor de cliënt is.

Voor vragen of aanmeldingen voor de derde verdieping kun je terecht bij Klant Contact van Driestroom. Zij zijn bereikbaar op 0481-37 55 55 of via Driestroomloket@driestroom.nl

Begeleiding en activiteiten
De begeleiding op Loovelden is geheel toegespitst op de behoeften van de bewoners. Hoewel de begeleiding altijd kijkt naar wat de bewoner zelf nog kan, ligt de focus bij de oudere bewoners niet zozeer op het aanleren van nieuwe vaardigheden. Wel op het bieden van rust en een ontspannen oude dag. Dagbesteding vindt dagelijks plaats op de woonlocatie zelf. Medewerkers van de dagbesteding gaan met de bewoners wandelen, organiseren bewegingsactiviteiten en maken samen met de bewoners zogenaamde levensboeken.
De begeleiding van de jongere bewoners is gericht op het ontwikkelen van hun zelfstandigheid. Begeleiders beantwoorden hulpvragen als ‘kun je me helpen mijn kleding te wassen?’ 'hoe kan ik mijn kamer zelf schoon houden' of ‘kun je me helpen met koken?’ Overdag gaan de bewoners naar de dagbesteding of hun werk.

Ketenpartners
Albron en, de in hetzelfde pand gevestigde, huisarts behoren tot de ketenpartners van Loovelden.

Adres
Plaza 55
6852 RM Huissen
Telefoon: 026-8001057
E-mail: loovelden@driestroom.n

 

 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.