Dagcentrum Maldensteijn

Algemeen

Dagcentrum Maldensteijn, gevestigd in multifunctioneel centrum Maldensteijn, is er speciaal voor volwassenen zonder en met (licht tot matige) verstandelijke of lichamelijke beperking en/of autisme vanaf 18 jaar. De deelnemers geven invulling en structuur aan de dag door middel van activiteiten die hun persoonlijke voorkeur hebben. Maar Dagcentrum Maldensteijn heeft nog veel meer te bieden. Het is een levendig centrum waar buurtbewoners met of zonder beperking allerlei sociale en creatieve activiteiten ondernemen. Een ontmoetingsplek en een informatieplek waar iedereen welkom is.  

Ligging
Dagcentrum Maldensteijn ligt midden in het centrum van Malden aan het kerkplein. Het is gevestigd in een prachtig en modern pand. Het winkelcentrum en de bibliotheek liggen op steenworp afstand. De ingang van Dagcentrum Maldensteijn is aan de zijkant van het gebouw, achter de bibliotheek. 

Indeling
Het pand biedt door de grote ramen een lichte open aanblik. In een van de gezellige en comfortabele ruimtes van het dagcentrum, is een ruime open keuken. Hier kan worden geluncht en gekookt door en voor de deelnemers van het centrum. De verschillende ruimtes bieden veel mogelijkheden voor dagactiviteiten voor de deelnemers. In multifunctioneel centrum Maldensteijn bevinden zich nog diverse andere partijen, zoals Vluchtelingenwerk Oost Nederland, STOOM: Stichting Ouderen Ontmoeten in Malden en De bibliotheek. Er zijn naast gewone ook aangepaste toiletten  aanwezig.
 
Ondersteuning en activiteiten
De Computerhulp staat ten dienste van de (wijk)bewoners: Hier werken deelnemers met afstand tot de arbeidsmarkt om burgers te helpen met vragen over de bediening van hun computer, laptop, tablet/iPad, of smartphone.  Ook kan ondersteuning worden geboden bij bijvoorbeeld het schrijven van een brief, iets opzoeken op internet, installeren van een app of een formulier invullen op de computer.
Computerhulp kijkt samen met burgers hoe ze hulp kunnen vragen of diensten kunnen aanbieden op een regionale website of wijk-facebook.

De Dagactiviteiten die bij Dagcentrum Maldensteijn worden ondernomen zijn zeer divers en toegespitst op de behoeften van de deelnemers. Dit kunnen creatieve activiteiten zijn, zoals schilderen, boetseren of handwerken, maar ook bewegingsactiviteiten of koken. Ook worden er sociaal-maatschappelijke activiteiten ondernomen zoals samen muziek maken, groepsgesprekken over een thema of gezelschapsspellen. Het nabijgelegen winkelcentrum, de bibliotheek en de markt zijn een aanleiding om er vrijwel dagelijks op uit te gaan. 

Ketenpartners

  • Dagcentrum Maldensteijn heeft veel verschillende ketenpartners: 
  • STOOM Ontspanning voor ouderen Malden
  • Vluchtelingenwerk Oost Nederland
  • ROC Nijmegen
  • Centrum voor Jeugd en gezin
  • GGD Gelderland Zuid
  • Nim maatschappelijk werk
  • Grand Care
  • Stichting Heemkunde Malden

 
Adres
Kerkplein 8
6581 AC Malden
Telefoon: 024-3570177
E-mail: maldensteijn@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.