Molenweg

Algemeen
Locatie Molenweg is een nieuw wooncomplex van Portaal in Nijmegen dat in juni 2018 is opgeleverd. 27 appartementen zijn voor cliënten van Driestroom die begeleid willen wonen. Mensen met autisme en een normale begaafdheid hebben zo de mogelijkheid om zo zelfstandig mogelijk, met begeleiding op maat, te wonen. De appartementen worden gehuurd bij Portaal en de begeleiding wordt afgenomen bij Driestroom. De overige 82 appartementen van Portaal zijn sociale huurwoningen.

Indeling
De 27 appartementen van Driestroom zijn bij elkaar gesitueerd in een apart gedeelte van het complex, verdeeld over vijf woonlagen. Deze zelfstandige appartementen zijn elk ongeveer 40m² groot en hebben een aparte slaapkamer. Op de begane grond en de derde woonlaag zijn algemene ruimtes waar alle cliënten gebruik van kunnen maken. Hier kunnen cliënten elkaar en de begeleiding ontmoeten en bijvoorbeeld samen eten. Het kantoor van de begeleiding bevindt zich tevens in de gemeenschappelijke ruimte.   

Begeleiding en activiteiten
Locatie Molenweg is bedoeld voor mensen met autisme en een normale begaafdheid die ondersteuning nodig hebben bij het zo zelfstandig mogelijk wonen. De bewoners beheersen basale zelfredzaamheidsvaardigheden zoals boodschappen doen, koken en schoonmaken. De begeleiding kan ondersteunen bij het plannen, organiseren en uitbreiden van deze vaardigheden. Bewoners kunnen hun hulpvraag uitstellen en/of deze telefonisch stellen. Daarnaast kunnen bewoners zelfstandig hun financiën beheren of zij hebben daar ondersteuning in van familie of een professionele organisatie. Om de 24-uurs nabijheid en bereikbaarheid van de begeleiding te waarborgen, is er dagelijks van 8:00 uur ’s ochtends tot 22:00 uur ’s avonds begeleiding aanwezig. Tussen 22:00 uur en 8:00 uur is de begeleiding in geval van nood telefonisch bereikbaar. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met locatie Waalstraat, een soortgelijke locatie van Driestroom in Nijmegen. Als bewoner van de Molenweg heb je een persoonlijk begeleider waar je een individueel begeleidingsplan mee opstelt. Hierin kunnen allerlei begeleidingsvragen rondom het zo zelfstandig mogelijk wonen en leven worden opgenomen. Minimaal eens per week heb je een gesprek met je persoonlijk begeleider waarin je de voortgang bespreekt.

Adres
Molenweg, Nijmegen
Daniejelle Lablans: 06 – 46 35 29 21

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.