Oude Graafseweg


Algemeen
Woonlocatie Oude Graafseweg ligt in de Nijmeegse wijk Heseveld op het voormalig kloosterterrein De Boskapel. Hier wonen bijna 30 bewoners in de leeftijd van 19 tot 71 jaar. Allen hebben ze een licht tot matig verstandelijke beperking en/of een vorm van autisme. Op de Oude Graafseweg wonen zij sámen zelfstandig, in een van de jongste woonvormen van Driestroom!

Ligging
Voormalig kloosterterrein De Boskapel is gunstig gelegen. Naar de bushalte lopen de bewoners in één minuut. Het dichtstbijzijnde winkelcentrum en het centrum van Nijmegen liggen op respectievelijk drie minuten en tien minuten fietsen.

Indeling
De woonaccommodatie bestaat uit 29 individuele appartementen en 4 gezamenlijke huiskamers. Deze gezamenlijke kamers worden gedeeld door een vaste bewonersgroep. Het gebruik van de huiskamers bespreken de bewoners onderling tijdens het huiskameroverleg. De bewoners worden per huiskamer aan elkaar gekoppeld op basis van zorgvraag en persoonlijkheid. Dit resulteert erin dat elke huiskamer zijn eigen sfeer heeft.

Begeleiding en activiteiten
De begeleiding varieert per bewoner en per ondersteuningsvraag. In het algemeen geldt dat begeleiders de zelfredzaamheid van de bewoners stimuleren en hen leren om zelf oplossingen te bedenken voor een bepaalde situatie. Het creëren, vasthouden en (soms) terugbrengen van een harmonieuze sfeer op de woonvorm is een andere taak van hen. Daarnaast bieden zij ondersteuning bij het verwerken van de post en bij het aanhouden van een dagritme. Tevens is het onderhouden van sociale contacten en het in stand houden van een goede relatie met de buurt een belangrijk aandachtspunt van de begeleiders.

Overdag gaan de bewoners naar hun werk, de dagbesteding of een Beschermd Werken-locatie. In hun vrije tijd gaan bewoners (samen) naar de stad, naar een reguliere vrijetijdsvereniging in Nijmegen en omgeving of nemen ze deel aan de activiteiten georganiseerd door het Gespecialiseerd Vormings- en Ontspanningswerk (GVO).

Ketenpartners
Standvast Wonen is een belangrijke ketenpartner van woonvorm Oude Graafseweg. Cateraar Albron en Schoonmaakbedrijf Nederrijn zijn twee andere belangrijke partners van de woonvorm.

Adres
Oude Graafseweg 15A
6543 PN Nijmegen
Telefoon: 024-3733078
E-mail: oudegraafseweg@driestroom.nl 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.