Patrijsstraat


Algemeen

Woonvorm Patrijsstraat ligt dicht bij het centrum van Beneden Leeuwen. Hier wonen zeventien bewoners in de leeftijd van veertig jaar tot over de zeventig jaar. Ze hebben veelal een matig tot ernstig verstandelijke beperking en zijn voor hun persoonlijke verzorging afhankelijk van de begeleiders. Op de Patrijsstraat is dan ook de klok rond begeleiding aanwezig. Kenmerkend voor de woonvorm is de goede en gezellige sfeer. “Ik wil hier niet meer weg!” is een door de bewoners veelvuldig geuite mededeling.

Ligging
Woonvorm Patrijsstraat bestaat uit vier geschakelde woonhuizen en ligt in een vrij drukke straat om de hoek van het dorpscentrum. Ook voorzieningen als een supermarkt en een snackbar zijn op loopafstand. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op ongeveer tien minuten lopen.

Indeling
Bij de Patrijsstraat heeft iedere bewoner zijn eigen zit-slaapkamer. Sanitair wordt gedeeld tussen drie tot vier bewoners. In de gezamenlijke woonkamer en keuken treffen de bewoners elkaar om te kletsen, een spelletje te doen en met elkaar te lachen. Want dat gebeurt hier vaak en veel!

Bewoners kunnen hier blijven wonen zolang de zorg het toelaat en verantwoord is. Tot de levensbestendige voorzieningen behoren onder andere een inpandige lift, een badlift en douchestoeltjes. Daarnaast is vrijwel elk toilet uitgerust met steunen langs de wand en zijn de gangen in de woonvorm extra breed. 

Begeleiding en activiteiten
Het accent bij de woonvorm ligt op verzorging. Voor de ADL-zorg zijn vrijwel alle bewoners, in meer en mindere mate, afhankelijk van de begeleiding. Naast verzorging is het bieden van een veilig en warm thuis een ander belangrijk aandachtspunt van de begeleiding. Ook doen de bewoners mee aan het dorpsleven. Zo maken de begeleiders regelmatig ritjes naar en van de sportclub en de soos voor mensen met een beperking. 

Ketenpartners
Een groot aantal bewoners bezoekt de huisarts en de tandarts in het dorp.

Adres
Patrijsstraat 6
6658 GB Beneden-Leeuwen
Telefoon: 0487-593944
patrijsstraat@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.