Patrijsstraat


Algemeen

Woonvormen Patrijsstraat en St. Josephstraat liggen dicht bij het centrum van Beneden Leeuwen. Op de twee woonvormen is één begeleidingsteam actief dat kantoor houdt op de Patrijsstraat. Hier wonen zeventien bewoners in de leeftijd van veertig jaar tot over de zeventig jaar. Ze hebben veelal een matig tot ernstig verstandelijke beperking en zijn voor hun persoonlijke verzorging afhankelijk van de begeleiders. Op de Patrijsstraat is dan ook de klok rond begeleiding aanwezig.

De bewoners van woonvorm St. Josephstraat wonen zelfstandiger en kunnen hun hulpvraag uitstellen. Hier is dagelijks begeleiding aanwezig: in de ochtenduren en ’s avonds van 15.30 tot 22.30 uur. In de woonvorm op de St. Josephstraat wonen zes volwassenen in de leeftijd van begin twintig jaar tot en met midden veertig jaar. Zij hebben een licht tot matig verstandelijke beperking. Kenmerkend voor beide woonvormen is de goede en gezellige sfeer. “Ik wil hier niet meer weg!” is een door de bewoners veelvuldig geuite mededeling.

Ligging
Woonvorm Patrijsstraat bestaat uit vier geschakelde woonhuizen en ligt in een vrij drukke straat om de hoek van het dorpscentrum. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op ongeveer tien minuten lopen. De bewoners van de St. Josephstraat wonen in twee geschakelde woonhuizen die zijn omgebouwd tot zelfstandige appartementen. Ook voor hen zijn het centrum van het dorp en voorzieningen als een supermarkt en een snackbar goed te belopen. Een bushalte ligt op ongeveer acht minuten lopen van de St. Josephstraat.

Indeling
Op de Patrijsstraat heeft iedere bewoner zijn eigen zit-slaapkamer. Sanitair wordt gedeeld tussen drie tot vier bewoners. In de gezamenlijke woonkamer en keuken treffen de bewoners elkaar om te kletsen, een spelletje te doen en met elkaar te lachen. Want dat gebeurt hier vaak en veel!

Bewoners kunnen hier blijven wonen zolang de zorg het toelaat en verantwoord is. Tot de levensbestendige voorzieningen behoren onder andere een inpandige lift, een badlift en douchestoeltjes. Daarnaast is vrijwel elk toilet uitgerust met steunen langs de wand en zijn de gangen in de woonvorm extra breed.

De St. Josephstraat bestaat uit twee geschakelde woonhuizen die zo zijn ingericht dat iedere bewoner zijn eigen zelfstandige appartement heeft. Koken doen begeleiders en bewoners echter samen in de gemeenschappelijke keuken.

Begeleiding en activiteiten
De woonvormen verschillen van elkaar door de mate van zelfstandigheid van de bewoners. Op de Patrijsstraat ligt het accent op verzorging. Voor de ADL-zorg zijn vrijwel alle bewoners, in meer en mindere mate, afhankelijk van de begeleiding. Naast verzorging is het bieden van een veilig en warm thuis een ander belangrijk aandachtspunt van de begeleiding. Ook doen de bewoners mee aan het dorpsleven. Zo maken de begeleiders regelmatig ritjes naar en van de sportclub en de soos voor mensen met een beperking.

De bewoners van de St. Josephstraat wonen zelfstandiger en gaan dagelijks naar de dagbesteding of hun werk. In hun begeleiding ligt de nadruk op het aanleren van nieuwe vaardigheden. Ook besteden de begeleiders aandacht aan het creëren (en vasthouden) van een goede sfeer en dynamiek tussen de bewoners. De sociale controle in de wijk is goed; buurtbewoners van de St. Josephstraat houden een oogje in het zeil. Bij onraad stellen zij de begeleiders op de hoogte.

Ketenpartners
Een groot aantal bewoners bezoekt de huisarts en de tandarts in het dorp.

Adres
Patrijsstraat 6
6658 GB Beneden-Leeuwen
Telefoon: 0487-593944
patrijsstraat@driestroom.nl

Sint Josephstraat 28
6658 DP Beneden-Leeuwen
Telefoon: 0487-594909
sintjosephstraat@driestroom.nl

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur