Polsehof


Algemeen
Woonvorm Polsehof ligt aan de rand van het rustige en gemoedelijke centrum van Bemmel. Het moderne gebouw telt drie verdiepingen en wordt bewoond door jongvolwassenen met een autisme spectrum stoornis. Polsehof biedt bewoners een veilige plek, een rustige omgeving. Op Polsehof is dag en nacht begeleiding aanwezig.

Ligging
Polsehof ligt op loopafstand van verschillende supermarkten en een groot warenhuis en op fietsafstand van het zwembad en de sportschool. De bus stopt voor de deur en brengt de bewoners in korte tijd naar Nijmegen of Arnhem.

Indeling
Op de begane grond van Polsehof liggen de gezamenlijke woon- en eetkamer, de wasruimte en de begeleiderspost/inloop. De individuele woonruimtes liggen op de eerste, tweede en derde verdieping. Elke bewoner heeft een klein keukenblokje en (soms gedeeld) sanitair. Zelfstandig koken gebeurt in de keukens op de verdiepingen. Er wordt door begeleiding en cliënten gezamenlijk gekookt in de inloop. Plafondplaten, geluidswerende deuren en vloerbedekking dempen de (omgevings)geluiden.

Begeleiding en activiteiten
Elke maandag eten de bewoners op hun eigen verdieping. Tijdens dit wekelijkse gezamenlijke eetmoment nemen bewoners en begeleiders afspraken voor de komende week door. De rest van de week eten de bewoners waar ze zelf willen. Op hun verdieping, in de gezamenlijke woon- en eetkamer of buiten de deur.

In de huiselijk ingerichte woon- en eetkamer op de begane grond kunnen de bewoners spelen op de playstation, een potje sjoelen en een gezelschapsspelletje doen (Kolonisten van Catan is favoriet!). Ook maken bewoners van de Polsehof geregeld uitstapjes naar de bioscoop, het lasergamecentrum of het poolcentrum.

Ketenpartners
Polsehof heeft een nauwe band met het in autisme gespecialiseerde dr. Leo Kannerhuis.

Adres
Polsehof 2
6681 JB Bemmel
Telefoon: 0481-464671
E-mail: polsehof@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.