Van Gelrestraat

De van Gelrestraat ligt dicht bij het gezellige centrum van Huissen. Ons team van 14 enthousiaste en ervaren begeleiders staat klaar om aan ruim 30 cliënten begeleiding te bieden. Zowel individueel als bij wonen in een groep. Faciliteiten zoals sportcentrum, zwembad, winkels, buslijnen en huisarts zijn aanwezig binnen een loopafstand van 10 minuten. Het gebouw bestaat uit 3 verdiepingen en is toegankelijk via de trap of lift. De van Gelrestraat is een locatie waar we uit gaan van de vraag en mogelijkheden van de cliënt. We werken met Mijn Plan waarin de cliënt zijn (hulp-)vragen formuleert.

Individueel wonen met begeleiding
Er zijn 8 appartementen, waarvan drie op de begane grond en vijf gelegen op de derde verdieping. De begeleiding bestaat uit het op afspraak ondersteunen en stimuleren van het uitvoeren van taken en op regievoering over eigen leven. De volwaardige appartementen zijn rond de 70 vierkante meter, en hebben twee slaapkamers, keuken en badkamer. Uitgestelde woonvraag is noodzakelijk om in aanmerking te kunnen komen voor een appartement. Er is een inloop op de begane grond waar de begeleiderspost aanwezig is tussen 16.00 uur en 21.00 uur. Hier kan men zich inschrijven voor het kookcafé waarbij er gezamenlijk gekookt en gegeten kan worden. Op overige momenten kan er bij calamiteiten gebruik gemaakt worden van de begeleiding van wonen 2.

wonen op verdieping 1
Er zijn 9 studio`s op de eerste verdieping met een gezamenlijke woonkamer en keuken. De woning is bedoeld voor mensen met een (licht) verstandelijk beperking. De begeleidingsbehoefte is er op het gebied van ontwikkeling en in stand houden van aangeleerde vaardigheden op het gebied van zelfregie, dagelijkse routine en maatschappelijk leven. De begeleider is nabij om waar nodig te ondersteunen in de dagelijkse routine rondom huishouden, zelfzorg en sociale contacten. Er is de mogelijkheid om in de gezamenlijke woonkamer deel te nemen aan het groepsproces of begeleiding te ontvangen vanuit de eigen studio. De studio's zijn tussen de 18 en 24 vierkante meter en zijn voorzien van een eigen sanitaire voorziening en pantry waarin gekookt kan worden op inductie. Enkele studio's hebben een eigen balkon. Er kan zowel gezamenlijk als individueel gekookt worden. Op de begane grond zijn bergingen aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden. Er wordt van cliënten verwacht dat ze dagbesteding of werk hebben tussen 10.00 uur en 15.00 uur. De woning is rookvrij, er mag alleen op de aangewezen buitenplaats of (indien aanwezig) op het eigen balkon gerookt worden.

wonen op verdieping 2
Er zijn 9 studio`s op de 2de verdieping met een gezamenlijke woonkamer en keuken. De woning is bedoeld voor verstandelijk beperkte cliënten met autisme en/of bijkomende problematiek. Bij wonen 2 ligt de nadruk op voorspelbaarheid, structuur, huiselijkheid en directe nabijheid van de begeleiding. De woning is in de bouw en inrichting voorzien van prikkeldempende maatregelen. Er kan indien nodig Domotica worden ingezet rondom toezicht en veiligheid. Er is 24 uur per dag een begeleider aanwezig, inclusief een slaapdienst. De studio`s zijn tussen de 18 en 24 vierkante meter en zijn voorzien van een eigen sanitaire voorziening en pantry. Enkele studio`s hebben een eigen balkon. Er is een gezamenlijke woonkamer, waar samen gekookt wordt. De match van cliënten is een belangrijk onderdeel van de instroomprocedure, dit i.v.m. prikkelgevoeligheid van de naaste omgeving. Op de begane grond zijn bergingen aanwezig waar gebruik van gemaakt kan worden. Er wordt van cliënten verwacht dat ze dagbesteding of werk hebben tussen 10.00 uur en 15.00 uur. De woning is rookvrij, er mag alleen op de aangewezen buitenplaats of (indien aanwezig) op het eigen balkon gerookt worden.

 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.