Van Peltlaan


Algemeen
Locatie Van Peltlaan ligt in de Nijmeegse wijk Grootstal. Hier wonen ruim twintig bewoners in de leeftijd van begin twintig tot midden zestig. Allen hebben ze een verstandelijke en psychische beperking, soms met autisme. De locatie bestaat uit twee flatgebouwen waar twaalf bewoners in groepsverband wonen. Zij maken gebruik van 24-uurs zorg die door het team geboden wordt, twee bewoners wonen individueel met 24-uurs zorg en negen bewoners wonen zelfstandig. Zij huren zelf de woning via de woningbouwvereniging en worden ambulant begeleid door het team. De begeleiding bezoekt deze bewoners op afspraak. Deze locatie biedt op deze wijze zelfstandig wonen met de zekerheid om te kunnen terugvallen op begeleiding in de buurt. Daarnaast biedt het team ondersteuning aan bewoners die in de wijk wonen, zij maken gebruik van de inloop en of telefonische bereikbaarheid.

Ligging
Op loopafstand van de Van Peltlaan bevindt zich een klein winkelcentrum met onder andere een grote supermarkt, een drogist en een gezondheidscentrum met daarin een huisarts, een apotheek, fysiotherapie, logopedie, podotherapie en een tandarts. De bus stopt op verschillende plekken dicht bij de woonlocatie. Het centrum van Nijmegen ligt op tien minuten fietsen.

Indeling
De drie groepswoningen bevinden zich op verschillende verdiepingen van een flatgebouw. In de groepswoningen wonen vier personen. De bewoners hebben een eigen slaapkamer. De huiskamer, keuken en douche delen ze met maximaal drie andere bewoners. Ook het balkon dat grenst aan de slaapkamers is gedeeld. De ambulant wonende bewoners in het tegenoverliggende flatgebouw hebben een eigen zelfstandig appartement. De begeleiderpost met inloop ligt in één van de flats. In beide flats is een lift aanwezig.

Begeleiding en activiteiten
De begeleiding op de locatie is gericht op het stimuleren van de zelfredzaamheid van de bewoners, maar ook op ontwikkeling van zelfstandigheid. Met motiverende gespreksvoering wordt onder andere de assertiviteit van de bewoners gestimuleerd. Hierdoor leren zij bijvoorbeeld om zelf oplossingen aan te dragen voor een bepaalde situatie. De begeleiding ondersteunt hen bij sociale contacten en (het houden van) werk of school. Daarnaast bieden de begeleiders ondersteuning bij het verwerken van de post en het bewaken van het dagelijkse ritme van de bewoners.
Overdag gaan de bewoners naar de dagbesteding of een Beschermd Werken-locatie. In hun vrije tijd gaan bewoners (samen) naar de stad of nemen ze deel aan de activiteiten georganiseerd door het Gespecialiseerd Vormings-en Ontspanningswerk (GVO). Op de koffie-inloop kunnen de bewoners vier keer in de week terecht in de avonduren.

Ketenpartners
Tot de ketenpartners van de Van Peltlaan behoren de huisarts en tandarts in de wijk en het GVO.

Adres
Van Peltlaan 275f
6533 ZH Nijmegen
Telefoon: 024-3504565
E-mail: vanpeltlaan@driestroom.nl


 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.