Waalstraat

Algemeen
Locatie Waalstraat heeft op 1 juni 2014 haar deuren geopend. Het appartementencomplex ligt aan de rand van de wijk Waterkwartier in Nijmegen. Het nieuwbouwcomplex telt veertien appartementen verdeeld over drie woonlagen, waarvan één appartement fungeert als begeleiderspost en inloop. Team Waalstraat biedt structurele en individuele begeleiding aan volwassenen met een autisme spectrum stoornis en een normale intelligentie. De Waalstraat is opgezet op basis van scheiden wonen en zorg. Dit betekent dat de bewoners hun eigen huur en andere woonlasten betalen. Waalstraat is een plek voor bewoners die wel willen maar - niet geheel zelfstandig - kunnen meekomen in de reguliere maatschappij.

Ligging
Waalstraat ligt op loop- en fietsafstand van het centrum en het Centraal Station van Nijmegen. 

Indeling
De appartementen zijn ongeveer 60 m2 groot, 2 appartementen hebben één slaapkamer en de rest heeft twee slaapkamers. Alle bewoners hebben de beschikking over een eigen berging. De begeleiderspost/inloop bevindt zich op de begane grond.

Begeleiding en activiteiten
De Waalstraat verenigt zelfstandig wonen met de nabijheid van begeleiding. Begeleiding is een groot deel van de dag en avond aanwezig in het gebouw, ’s nachts is begeleiding telefonisch bereikbaar. De kracht van Waalstraat is dat cliënten zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen, maar altijd een beroep kunnen doen op begeleiding. Hierdoor ontstaat er een veilige basis voor cliënten waardoor zij zich optimaal kunnen ontplooien. Iedere bewoner heeft zijn of haar eigen dagelijkse bezigheden, sommige bewoners hebben een baan, anderen studeren of werken in de dagbesteding. Een aantal bewoners is werkzoekend. Bewoners kunnen ondersteund worden in het zoeken en behouden van een passende daginvulling door een trajectbegeleider. Op de inloop is er ruimte voor gezamenlijke activiteiten zoals samen eten of gezelschapsspelletjes doen. Dergelijke activiteiten worden zoveel mogelijk door de bewoners zelf georganiseerd, begeleiding ondersteunt. Iedere bewoner heeft zijn eigen persoonlijk begeleider met wie hij samen afspraken maakt.

Adres
Waalstraat 1
6541 XW Nijmegen 
Telefoon: 06-23018012
E-mail: waalstraat@driestroom.nl

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.