Kalorama

Werkpost Alde Steeg

Algemeen
Alde Steeg in Beuningen is een onlangs vernieuwd zorgcentrum dat zich richt op het 'thuiswonen-gevoel' voor ouderen, ongeacht de zorg die nodig is. Alde Steeg bestaat uit appartementen zowel voor verzorgingshuiszorg als voor verpleeghuiszorg. Bij Alde Steeg krijgen assistent-medewerkers de kans om werkzaamheden uit te voeren die passen bij de kwaliteiten, mogelijkheden en wensen van de medewerker. Medewerkers kunnen rekenen op passende ondersteuning van een Driestroom-begeleider zodat zij zich zo optimaal mogelijk kunnen ontwikkelen en zo mogelijk kunnen doorstromen. 

Ligging
Het zorgcentrum ligt vlakbij het centrum van Beuningen, aan de Bongerdstraat én dicht bij mooie weilanden aan de rand van Beuningen. 

Indeling
De eerste oplevering van deze nieuwbouw was in 2014 en bestond uit twee gebouwen. Uiteindelijk wordt het nieuwe Alde Steeg gerealiseerd: vijf afzonderlijke gebouwen die zo worden gesitueerd dat in het midden, tussen de bebouwing, een centraal plein ontstaat waar levendigheid en activiteit zijn gewaarborgd. Ook zullen er zichtlijnen ontstaan naar karakteristieke plekken in de directe omgeving van Alde Steeg. 

Begeleiding en activiteiten
Er zijn gediplomeerde begeleiders vanuit Driestroom aanwezig. Die kijken naar de kwaliteiten en wensen van de assistent-medewerker en zoeken bijpassend werk voor hem of haar. Ze kunnen rekenen op passende ondersteuning zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en door kunnen stromen. 

De werkzaamheden bestaan uit het ophalen en wegbrengen van bewoners naar het bijbehorende restaurant. Schoonmaakwerkzaamheden in het restaurant, de keuken en de winkel. Daarnaast helpt men bij de afwas, het sorteren van de was van bewoners, het helpen in de keuken en kan men allerlei werkzaamheden in de tuin verrichten. 

Ketenpartners
Met zorgcentrum Alde Steeg wordt nauw samen gewerkt, hier wordt zorg aangeboden via Zorggroep Maas & Waal.

Alde Steeg Adres
Bongerdstraat 84
6641 BG Beuningen
Tel: 06 22865430
E-mail: werkpostzmw@driestroom.nl

 

 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.