Werkpost de Pas

Werkpost de Pas is gelegen op het Vitaal Sportpark de Pas in Elst waar diverse sportverenigingen actief zijn. Veel werkzaamheden op Sportpark de Pas worden verricht door een vaste groep vrijwilligers. 

Werkpost de Pas is een plek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op hun eigen manier en in hun eigen tempo, als assistent-medewerker, kunnen deelnemen in de samenleving. 

Samen met een vrijwilliger aan de slag

Iedere dag is er een vaste vrijwilliger waar de assistent-medewerker mee samenwerkt. De assistent-medewerker helpt bij alle klussen die de vrijwilliger bij de verenigingen verricht. Denk bijvoorbeeld aan het klaarzetten van de materialen voor de wedstrijden, het schoonmaken van de kleedkamers na wedstrijden, het opruimen van de velden of het onderhouden van het groen. Uiteraard wordt er ook geregeld tijd vrijgemaakt voor een kopje koffie of thee tussen het werken door. De vrijwilliger is de samenwerkingspartner en er is altijd professionele begeleiding op de achtergrond aanwezig om ondersteuning te bieden waar dat nodig is. 

Deze prettige manier van samenwerken stelt de assistent-medewerker in staat om op een laagdrempelige wijze in een sociale omgeving te komen. Bovendien is het bij Werkpost de Pas mogelijk om stappen te maken op de participatieladder. Mede door de samenwerking met vrijwilligers groeit de assistent-medewerker gaandeweg in zijn of haar werkzaamheden om zo, indien mogelijk, door te stromen naar meer zelfstandig werk of zelfs betaald werk. De verenigingen zijn zeer blij met de extra handjes die zij krijgen en waarderen dat ook enorm. 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.