Veste Brakkestein

Werkpost Veste Brakkenstein

Algemeen
Werkpost Veste Brakkenstein biedt dagbesteding aan ongeveer acht cliënten per dag. De cliënten van de werkpost ondersteunen medewerkers van Kalorama in het zorgen voor en verzorgen van bejaarden in het verpleeghuis. De cliënten worden begeleid door medewerkers van Driestroom. Collegialiteit staat centraal.

Ligging
Veste Brakkenstein ligt aan de rand van Brakkenstein, in een rustige bosrijke omgeving. De bushalte staat op loopafstand, ongeveer een straat verder. 

Indeling

De werkpost wordt gezien als leerwerkbedrijf. De cliënten lopen stage of werken op de werkpost om nieuwe dingen te leren. Leren zij niet meer bij en zijn ze klaar voor de volgende stap, dan worden ze aangemoedigd op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Begeleiding en activiteiten
De cliënten werken onder verantwoordelijkheid van Kalorama, maar met vragen en problemen kunnen zij terecht bij de begeleiding van Driestroom. De begeleiding van Driestroom helpt de cliënten afspraken na te komen en helpt om belangrijke gesprekken voor te bereiden. 

Werkzaamheden die de cliënten uitvoeren zijn onder andere de afwas doen, vuile was ophalen, schone was wegbrengen en volle afvalcontainers wisselen voor lege. Daarnaast brengen de cliënten bewoners van het verpleeghuis naar de kapper of naar het restaurant.

Ketenpartners
Driestroom en Kalorama zorgen er samen voor dat de cliënten mee kunnen draaien in het verpleeghuis.

Adres
Driehuizerweg 376
6525 PP Nijmegen
Telefoon: 024 352 55 01

Facebook: facebook.com/vestebrakkenstein

 

 

X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.