Blauwdruk Sportmaatjes overhandigd aan Wethouder Velthuis van Gemeente Nijmegen

dinsdag 18 december 2018

Op maandagavond 17 december 2018 werd bij sportschool Riverland Healthcentre in Nijmegen stilgestaan bij een bijzonder moment. Hier werd na een succesvolle pilot de eerste Blauwdruk Sportmaatjes overhandigd aan Wethouder Bert Velthuis, verantwoordelijk voor o.a. sport in Gemeente Nijmegen. 

Driestroom en Riverland Healthcentre kwamen in 2016 tot het idee ‘sportmaatjes’, een initiatief waarbij mensen met een beperking en/of ondersteuningsvraag samen met een vrijwillig maatje kunnen sporten bij een reguliere sportschool. Gemeente Nijmegen heeft dit idee omhelsd en ondersteuning geboden. De afgelopen twee jaar hebben de partijen in Nijmegen een succesvolle pilot gedraaid. Naar aanleiding hiervan is een blauwdruk geschreven om andere sportscholen en gemeenten te inspireren om te komen tot soortgelijke initiatieven.

gekniptMime van der Weerden, projectleider bij Driestroom, vertelde over de totstandkoming van het project en de samenwerking tussen de organisaties. Vervolgens besprak Hernany Hernandez, eigenaar van Riverland Healthcentre hoe hij samen met Adrienne Bakker, bewegingsagoog en sportcoach, de pilot heeft ervaren en deelde mooie verhalen uit de praktijk. Onder toeziend oog van vrijwillige sportmaatjes, sporters, betrokkenen vanuit de deelnemende partijen en andere geïnteresseerden, ontving Wethouder Bert Velthuis vervolgens uit handen van de enthousiaste sportmaatjes Junior en Laurens het eerste exemplaar van de Blauwdruk Sportmaatjes.  Onder het genot van een hapje en een drankje werd dit heuglijke moment samen gevierd.

Blauwdruk Sportmaatjes
De blauwdruk geeft informatie over het belang van het initiatief, de benodigde stappen en bevat diverse materialen die nodig zijn bij de opstart van een dergelijk project. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Mime van der Weerden, Projectleider Driestroom via mimevanderweerden@driestroom.nl of Hernany Hernandez, eigenaar Riverland Healthcentre via hernany@riverlandhealthcentre.nl.

IMG_0432  IMG_0514

IMG_0496  IMG_0515

 

    

 

> Nieuwsoverzicht
X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.