De PraatApp op dinsdag 11 december feestelijk gelanceerd bij Kindercentrum Kodan

dinsdag 11 december 2018

Op dinsdag 11 december 2018 stond locatie Kodan in Nijmegen in het teken van een bijzondere gebeurtenis. In de ochtend werd in het kindercentrum de gloednieuwe app ‘de PraatApp – verstaanbaar praten’ feestelijk gelanceerd. Deze vrolijke en kleurrijke app helpt de verstaanbaarheid van kinderen spelenderwijs te verbeteren en is ontwikkeld door logopedisten Lisanne Reinhoudt en Claudia Peters met hulp van de vakgroep logopedie.

0378-bijgesnedenNa een korte presentatie door Lisanne werd de app samen met de kinderen die bij Kodan ondersteuning krijgen, begeleiders, therapeuten en andere geïnteresseerden officieel in gebruik genomen. Ronny (3) had de primeur en mocht als eerste op de knop drukken waarna de app onder luid applaus van de aanwezigen en rondvliegende confetti werd geopend.

Onder het genot van een gebakje met het PraatApp-logo werd de app door de aanwezigen meteen getest. De app kan zowel door ouders/verzorgers als logopedisten of begeleiders worden gebruikt om de spraak en daarmee de communicatie van kinderen te stimuleren. De stem is ingesproken door behandelcoördinator Bas van Diggelen en de kenmerkende illustraties zijn gemaakt door Elianne Vossen, teamleider Passende Kinderopvang. Een mooie start voor de PraatApp, klaar om in gebruik te worden genomen.

Screenshot-1PraatApp – verstaanbaar praten
de PraatApp – verstaanbaar praten is een app waarmee spelenderwijs geoefend kan worden met het beter verstaanbaar uitspreken van klanken, woorden en zinnen. De app bevat negen klanken of klankgroepen. Voor iedere klank zijn woordkaarten, luisterwoorden en versjes beschikbaar. Daarnaast kan er worden getekend en gestempeld met de afbeeldingen die horen bij de verschillende klanken en kan er geoefend worden tijdens een spelletje memory, lotto of bij een praatplaat.

De PraatApp – verstaanbaar praten is vanaf 11 december 2018 voor € 4,99 te downloaden via de Appstore en Google Play, de demoversie is gratis.

IMG_0290    IMG_0407

 

> Nieuwsoverzicht
X

Vertragingen en zware spitsen verwacht in regio Arnhem van 3 tot en met 10 september

Van maandag 3 september tot en met maandag 10 september is de parallelbaan van de A12 afgesloten. Hierdoor moet in de regio Arnhem rekening gehouden worden met vertragingen en zware ochtend- en avondspitsen waarbij de maximale reistijd kan worden overschreden. Door problemen met de IJsselbrug kunnen de problemen in de regio Arnhem mogelijk nog (veel) langer gaan duren. 

Datum laatste wijziging: maandag 10 september 2018 09:00 uur.