Diversiteitscafé 20 september 2018

vrijdag 24 augustus 2018

Opgroeien in twee of meer culturen... een kracht of een last?

  Dag/tijd:

  Donderdag 20 september 2018 van 17.00 uur - 19.00 uur

  Locatie:

  Filmhuis O42, Oranjesingel 42 in Nijmegen

  Gasten:

  New Rootz, drs. Jan Pouwels

  Gespreksleiding: 

  Nathalie van der Veeken en Joël Rijnard

Verschillende kinderen in Nederland groeien op binnen twee of meer culturen. Hoe werkt deze situatie op kinderen en op hun verstandhouding met ouders en familie? Mag men veronderstellen dat opgroeien in verschillende culturen leidt tot botsingen in gezinssituaties of ongunstig is voor de ontwikkeling van kinderen? Of zijn er juist voordelen als kinderen in twee of meer culturen opgroeien? En zo ja, welke kracht kunnen we hieruit halen voor kinderen, hun omgeving en samenleving? Over deze vragen gaat het debat van het Diversiteitscafé op 20 september a.s. vanaf 17.00 uur. 

Jongeren van New Rootz, een groep met verschillende migratieachtergronden, delen graag hun ervaringen met u. Ook drs. Jan Pouwels, docent Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) is aanwezig om vanuit zijn professie het vraagstuk toe te lichten. Het debat gaat op zoek naar tips voor ouders, school en hulpverleners om eventuele conflicten om te buigen in een kracht. Het Diversiteitscafé gaat ook graag met anderen hierover in gesprek. Iedereen is van harte welkom. Deelname is gratis.

Check de Facebookpagina van Het Diversiteitscafé facebook.com/hetdiversiteitscafe

> Nieuwsoverzicht
X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur