Driestroom cliënten desinfecteren hun handen met 'bier'

maandag 04 mei 2020

Nies of hoest in je elleboog, houd 1,5 meter afstand en was je handen zo vaak als je kunt…met bier. Met bier?! Ja, je leest het goed! Dankzij een donatie van Bavaria desinfecteren onze cliënten hun handen binnenkort met de alcohol die overblijft uit de liters overgebleven bier.

Driestroom heeft, zoals bijna alle zorginstellingen en ziekenhuizen in ons land, een tekort aan ontsmettingsmiddelen. Dankzij een donatie van 150 liter handgel van Bavaria kunnen wij zo’n 4 weken weer vooruit, wij zijn er ontzettend blij mee! handgel Bavaria Driestroom

Bier en handgel
Normaal vloeit het bier rijkelijk in de Bavariabrouwerij in Lieshout. Sinds de coronacrisis is de horeca gesloten. Bij de vele restaurants en kroegen lagen nog liters bier opgeslagen. Zonde, vond algemeen directeur Peer Swinkels van de brouwerij. Het bier werd opgehaald. De verdampte alcohol wordt gemengd met glycerine en waterstofperoxide om aan de richtlijnen van het RIVM te voldoen. En zo kon het dat niet bier maar alcohol het hoofdproduct werd van een bierbrouwerij. Bavaria gaat zo’n 25.000 tot 35.000 liter handalcohol maken en doneren.

Van jerrycan naar flacon
De 150 liter handalcohol is geleverd in jerrycans van 25 liter. De assistent-medewerkers van medewerkers van werkpost De Ploeg gieten de handalcohol binnenkort over in handzame flacons.

> Nieuwsoverzicht
X

Informatie over het coronavirus

Volg hier de actuele ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus.