Informatieavond over gezinshuizen op wo. 28 nov. in Sittard

donderdag 01 november 2018

Foto-DSH Driestroom weet als geen ander hoe belangrijk een goede woonomgeving is. Soms kan het zijn dat ondersteuning in het eigen gezin niet (meer) lukt. Driestroom biedt de mogelijkheid een kind of jongere bij een ander gezin te laten wonen in een van onze Driestroomhuizen. Dit zijn gezinshuizen waar kinderen en jongeren met een ontwikkelings- en/of ondersteuningsvraag in een beschermde omgeving op kunnen groeien. Met ondersteuning van gezinshuisouders bieden we vertrouwde 24-uurs zorg, behandeling en begeleiding. Driestroom heeft verspreid over Nederland inmiddels zo’n 120 Driestroomhuizen.

Informatieavond
Benieuwd naar wat een gezinshuis precies is en wat het inhoudt om gezinshuisouder te zijn? Op woensdag 28 november organiseert de gemeente Maastricht, in samenwerking met Xonar, Gezinshuis.com en Stichting Driestroom een informatieavond over het starten van een gezinshuis. De avond start om 19.00 uur in Gemeenschapshuis Oase, Bachstraat 51 in Sittard. 

Programma en aanmelden
Hoogleraar Peer van der Helm vertelt tijdens deze avond over uithuisgeplaatste kinderen en wat het inhoudt om gezinsouder te zijn. Daarnaast kun je kennismaken met Driestroom en de andere organisaties op het gebied van gezinshuizen. Verschillende gezinshuisouders delen hun ervaringen en ook andere vormen van opvang komen gedurende de avond aan bod. Wil je bij deze informatieavond aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar djz@maastricht.nl.

> Nieuwsoverzicht
X

Vertragingen en zware spitsen verwacht in regio Arnhem van 3 tot en met 10 september

Van maandag 3 september tot en met maandag 10 september is de parallelbaan van de A12 afgesloten. Hierdoor moet in de regio Arnhem rekening gehouden worden met vertragingen en zware ochtend- en avondspitsen waarbij de maximale reistijd kan worden overschreden. Door problemen met de IJsselbrug kunnen de problemen in de regio Arnhem mogelijk nog (veel) langer gaan duren. 

Datum laatste wijziging: maandag 10 september 2018 09:00 uur.