Kwaliteitscriteria Gezinshuizen gelanceerd

dinsdag 25 juni 2019

Gisteren zijn, tijdens het symposium ‘De kwaliteit van gezinshuizen’, officieel de kwaliteitscriteria gezinshuizen gelanceerd! In de aanwezigheid van vele gezinshuisouders, experts op het gebied van jeugdhulp en betrokken partijen, zijn de kwaliteitscriteria besproken en gepresenteerd. De kwaliteitscriteria zijn een goede stap in de profilering en positionering van gezinshuizen in Nederland.

De gezinshuiszorg is erop gericht om kinderen en jeugdigen met een beperking en/of problematiek die niet thuis kunnen wonen, een natuurlijke, kleinschalige en gezonde leefomgeving te bieden. Gezinshuisouders zijn zorgprofessionals die 24/7 de zorg voor deze kinderen op zich nemen. De kwaliteitscriteria bieden onder andere een stimulans om goede zorg volgens richtlijnen te geven, het biedt handvatten en de mogelijkheid tot zelftoetsing voor de gezinshuisouders. Dit kan leiden tot verbetering van de kwaliteit van de gezinshuiszorg.

Driestroom vindt het erg belangrijk dat de kwaliteit van zorg geborgd wordt, daarom zijn wij ook blij dat wij direct betrokken zijn geweest bij het opstellen van de criteria. Onder andere door de inzet van onze hoofdbehandelaars en input van onze Driestroomhuisouders zijn deze criteria over de zorg in gezinshuizen ontstaan.

Tijdens de aftrap van het symposium is een video vertoond waarin Driestroomhuisouders Frank Schraven en Leon van de Heuvel een mooi inkijkje hebben gegeven in hun gezinshuis ‘Driestroomhuis TOF’. Bekijk hier de video.

Als vervolg op het symposium gaat het landelijk platform gezinshuizen, waarin Driestroom is vertegenwoordigd, verder met het implementeren van de kwaliteitscriteria. Ook is er een panel samengesteld waarin verschillende acties verder worden uitgewerkt. Driestroomhuisouder en regiobestuurder Cor Strik heeft in dit panel plaatsgenomen.

Bekijk hier het volledige interview waarin Lieda van de Vis, hoofdbehandelaar Driestroomhuizen regio Zuid Nederland, uitgebreid toelichting geeft over de kwaliteitscriteria.

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met het Driestroomloket via driestroomloket@driestroom.nl of 0481 - 37 55 55.

> Nieuwsoverzicht
X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur