Nieuwe samenwerking in het Land van Cuijk: Sociom en Driestroom slaan de handen in elkaar

maandag 17 juni 2019

Sinds februari van dit jaar werken Sociom en Driestroom samen om de positie van beide organisaties in het Land van Cuijk te versterken.

De samenwerking houdt in dat Sociom de actieve werkposten* van Driestroom in het Land van Cuijk in beheer overneemt. Sociom heeft een groot netwerk in deze regio, maar geen Wet Langdurige Zorg (WLZ)-contracten. Driestroom is klein in deze regio, maar heeft wel WLZ-contracten. Zo versterken beide organisaties elkaar met als resultaat een win-win voor beiden.

Dezelfde ambitie
Beide organisaties hebben elkaar gevonden op inhoud. Zowel Sociom als Driestroom hebben dezelfde ambitie, namelijk om mensen samen te brengen, in hun eigen kracht te zetten, talenten te herkennen en mensen in beweging te brengen in hun eigen omgeving. Deze ambitie gaan ze inzetten bij Werkpost De Galberg en Werkpost Oelbroeck, de eerste twee werkposten die in beheer overgaan van Driestroom naar Sociom. Alle medewerkers en assistent-medewerkers gaan mee van Driestroom naar Sociom. De samenwerking vindt in franchisevorm plaats. 

Samenwerking feestelijk bezegeld
Op donderdag 13 juni werd de samenwerking feestelijk bezegeld bij openbare basisschool ’t Startblok in Cuijk; waar Werkpost De Galberg gevestigd is. De kersverse nieuwe directeur-bestuurder van Sociom, Roland van der Heijden, en Thierry van den Heuvel, accountmanager a.i. bij Driestroom, hebben de assistent-medewerkers een nieuw naamkaartje opgespeld als officiële start van de nieuwe samenwerking. 
samenwerking-Sociom-(002)

*Een werkpost is een plek binnen een regulier bedrijf waar mensen met een ondersteuningsvraag kunnen werken. Een medewerker van Sociom, voorheen Driestroom, begeleidt de assistent-medewerkers bij hun werkzaamheden.
 
> Nieuwsoverzicht
X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur