Open dag bij Landgoed Jachtslot De Mookerheide op 1 juli 2018

dinsdag 19 juni 2018

Op zondag 1 juli organiseert Natuurmonumenten samen met de partners van 10.00 – 16.00 uur een open dag bij de kassen van Landgoed Jachtslot De Mookerheide.

De partners op het landgoed nodigen iedereen die geïnteresseerd is uit om op deze dag een kijkje te komen nemen. Er is van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud. Bezoekers kunnen de gerestaureerde kassen bewonderen, hout zagen, nestkastjes maken en de tuinen bekijken. 

Trots op de prachtige werkplek
In 2014 startte Natuurmonumenten met het opknappen van het Landgoed Jachtslot Mookerheide. Samen met Driestroom en DeSeizoenen zijn de historische kassen op het landgoed volledig gerestaureerd. In en rondom de kassen worden bloemen, kruiden, groenten en fruit gekweekt door mensen met een ondersteuningsvraag en/of afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers. Zij worden begeleid door begeleiders van Driestroom en DeSeizoenen. De medewerkers laten op zondag 1 juli graag zien hoe trots zij zijn op hun werkplek!

Partners 
De landwinkel in het jachtslot is ook geopend. Er is een heerlijke proeverij en je vindt er informatie over allerlei streekproducten. Voor iets lekkers en een verhalenverteller kunnen bezoekers terecht op het terras van Lagom! of bij de horeca bij de Barn. Daarnaast zal ook Natuurbegraven Nederland zich presenteren en zullen er diverse stands zijn van andere organisaties en ambachten. Zo zijn er demonstraties met de schaapskudde van de Mookerheide, is er een tinnengieter en is er een stand over de geschiedenis van het landgoed. Ook voor kinderen er is er genoeg te beleven. 

Graag tot ziens!
U bent van harte welkom op zondag 1 juli van 10.00 – 16.00 uur. Landgoed Jachtslot Mookerheide ligt aan de Heumensbaan 2 in Molenhoek (Midden in de bossen tussen Groesbeek en Molenhoek).

Kom kijken, ruiken en proeven!

De partijen
Landgoed Jachtslot de Mookerheide is een samenwerking tussen Natuurmonumenten, DeSeizoenen, Driestroom, Landwinkel Mookerheide, Natuurbegraven Nederland en Lagom!. Zij hebben de handen ineen geslagen bij het ontwikkelen van het gebied rondom het Jachtslot. 

 

Partijen

> Nieuwsoverzicht
X

Kans op vertragingen in groepsvervoer door winterweer

Door de winterse weersomstandigheden kunnen er vertragingen plaatsvinden in het groepsvervoer. 

Datum laatste wijziging: vrijdag 1 februari 2019 om 08.30 uur