Algemeen

Nieuwe ArbeidsgeKwalificeerde Assistenten (AKA) dankzij opleiding Driestroom en ROC

PERSBERICHT

10 juni 2013

Nieuwe ArbeidsgeKwalificeerde Assistenten (AKA) dankzij opleiding Driestroom en ROC

Driestroom en het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) Nijmegen hebben de afgelopen jaren samen een bijzondere vorm van onderwijs aangeboden. Namelijk de opleiding tot ArbeidsgeKwalificeerd Assistent (AKA). Het is een onderwijsvorm waarbij jongeren tot 27 jaar met een beperking afwisselend leren en werken en in één tot twee jaar opgeleid worden tot arbeidsgekwalificeerd assistent.

De lessen worden verzorgd door het ROC en zijn gericht op leren, loopbaan en burgerschap. In de praktijk kunnen de jongeren in werkposten en op Beschermd Werken locaties van Driestroom zich vakinhoudelijk ontwikkelen. De samenwerking biedt de jongeren de juiste begeleiding die zij nodig hebben om te kunnen leren en hun diploma te halen. Met dit diploma hebben de jongeren de mogelijkheid door te stromen naar reguliere arbeid.

Op 14 mei hebben 14 jongeren de opleiding tot ArbeidsgeKwalificeerd Assistent (AKA) met succes afgerond en hun diploma behaald. Zij mogen zich nu officieel arbeidsgekwalificeerd assistent noemen.

 

AKA opleiding

Mariska Janssen en Kevin Houkes

                                                                      


Noot voor redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over bovenstaand persbericht staat Mime van der Weerden, projectleider bij Driestroom, u graag ter beschikking op:

Tel: 06-46412180

Mail: mimevanderweerden@driestroom.nl

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur