Driestroomtheater in Klarendal van start

Driestroomtheater in Klarendal van start

In septembert start Driestroom, in samenwerking met ArtEZ, faculteit theater, een eigen theatergroep in het 'Huis van Puck' in Klarendal. Een theatergroep die bestaat uit spelers met en zonder beperking. Wat ze gemeen hebben? Ongekend talent.

Coördinator Sylvia Theunissen: “In het theater blijkt vaak een ongekend talent zichtbaar te worden. Praktische lessen worden verweven met theoretische achtergrond. De artiesten worden aangesproken op hun individuele vermogens. Ze worden uitgenodigd om te experimenteren en te onderzoeken; fouten zijn leermomenten en dus noodzakelijk in de ontwikkeling. Wanneer de prestaties verbeteren, wordt ook het zelfvertrouwen vergroot en daarmee het gevoel van eigenwaarde.”

De theatergroep krijgt zijn plek midden in de Arnhemse wijk Klarendal. Onder regie van een docente en stagiaires van ArtEZ wordt er aan een theaterproductie gewerkt. In juni 2014 zal deze voor publiek uitgevoerd worden in het Huis van Puck. Gebruik makend van de jarenlange expertise van ArtEZ op het gebied van community art, lesprogramma’s en amateurkunst en de deskundigheid van Driestroom wordt, gedurende het project, een sociaal/artistieke visie geformuleerd als basis voor duurzame samenwerking.

Op dinsdag 9 juli organiseert Driestroom samen met ArtEZ een workshopdag voor de toekomstige acteurs van het Driestroomtheater.

 

 

 

Noot voor redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie over het Driestroomtheater kunt u contact opnemen met Sylvia Theunissen, coördinator Driestroomtheater, via driestroomtheater@driestroom.nl of 06-46713547.

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur