Wensen van Driestroomlocaties vervuld


Het was een bijzondere tijd bij Driestroom, twee gewenste projecten binnen de stichting zijn namelijk werkelijkheid geworden dankzij het Fonds verstandelijk gehandicapten. Zo ontving locatie Stijntje Buys een bedrag om iPads aan te schaffen en organiseerde ’t Hert een familiedag.

iPads voor Stijntje Buys
Iedereen is onderhand doordrongen van de (bijna) onbeperkte mogelijkheden van internet en sociale media. Dit geldt ook voor kinderen met een Ernstige Meervoudige Beperking. Er zijn heel veel apps te downloaden met ontwikkelingspelletjes, waarop het kind direct respons krijgt. Maar er zijn ook tekenprogramma’s, waarbij een enkele aanraking al direct effect geeft. Met het bedrag dat Stijntje Buys ontving, heeft zij voor twee groepen een iPad aangeschaft met stangbevestiging, zodat de iPad op iedere gewenste hoogte ingesteld kan worden. Daarnaast kan zij met een cadeaukaart speciale apps kopen die de kinderen kunnen gebruiken. Het doel van de iPads is dat zij ondersteuning bieden bij de ontwikkeling en communicatie van de kinderen.

Familiedag ’t Hert
Alle gezinnen met kinderen, die begeleiding krijgen vanuit Driestroom/Driekracht Nijmegen, waren uitgenodigd voor een geheel verzorgde dag uit. Veel van hen zitten op of onder de armoedegrens en hebben normaal gesproken geen kans om er eens op uit te gaan. Ze zijn naar het BillyBird Park in Volkel geweest en het doel was om iedereen een onvergetelijke dag te bezorgen en daarnaast te stimuleren om zelf activiteiten te ondernemen met de voor hen beschikbare middelen.

Fonds verstandelijk gehandicapten
Door de betrokkenheid en financiële steun van het Fonds verstandelijk gehandicapten kon Driestroom deze projecten waar maken. Het Fonds verstandelijk gehandicapten steunt projecten die het mogelijk maken om mensen met een verstandelijke beperking hun talenten en kwaliteiten te laten ontwikkelen. 

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur