Eerste shelter city gast van de Waalstad spreekt bij Humanitaire afdeling van de Europese Commissie

Maandag 13 juli ontving burgemeester Hubert Bruls de eerste Shelter City gast Placide Ntole in het stadhuis van Nijmegen. Tijdens deze ontmoeting vertelde Placide over zijn strijd als mensenrechtenverdediger in Oost-Congo en over zijn hartelijke ontvangst in Nijmegen. Hij noemde Nijmegen een mensenrechtenstad. Burgemeester Bruls benadrukte het belang van Shelter City voor zowel de mensenrechtenverdedigers als voor de stad zelf. Nijmegen is trots om Shelter City te zijn. Met dit welkom gevoel vertrok Placide naar Brussel. Naast de ontmoeting met Nederlandse Europarlementariërs, bezocht hij internationale mensenrechtenorganisaties en sprak hij voor medewerkers van ECHO, de humanitaire afdeling van de Europese Commissie. Tijdens de vierdaagse is er een speciale wandelactie georganiseerd om een van zijn projecten in Congo te steunen.  Na de vierdaagse vertrekt Placide terug naar Congo om zijn strijd voort te zetten. Meer informatie hierover lees je op www.driestroom.nl/sheltercity

Shelter City Nijmegen is een initiatief van de gemeenteraad van Nijmegen en wordt gecoördineerd door Driestroom. De landelijke coördinatie ligt bij Justice and Peace. Shelter City Nijmegen wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen, Amnesty Nijmegen en andere lokale organisaties. 


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Qader Shafiq: qadershafiq@driestroom.nl


X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur