IKKies

Cliënten zelfstandig op internet via IKKies z11

Op dinsdagavond 15 september is de feestelijke oplevering van het programma IKKies Z11, het prachtige resultaat van een samenwerking tussen Driestroom en NoXqs. Samen zijn we erin geslaagd om een programma te ontwikkelen waar cliënten met een ernstige meervoudige beperking echt zelfstandig mee over weg kunnen en hun vrije tijd aan kunnen besteden. Vanaf nu kunnen cliënten volmondig zeggen ‘IK KIES ZELF’!

Samen met cliënten Khalid, Iris, Ans en Pim hebben we gekeken naar de wensen en mogelijkheden om zelfstandig gebruik te kunnen maken van het programma. Onze doelstelling was voor elke cliënt een werkende applicatie te maken waar hij of zij echt profijt van heeft en deze zelfstandig kan gebruiken. Het eindresultaat is IKKies Z11 zoals het dinsdagavond gepresenteerd en gedemonstreerd wordt door de eindgebruikers bij Woonvorm De Wikke in Arnhem.

Contentbeheer door ouders, verwanten en begeleiders
Het allermooiste is dat cliënten, ouders en begeleiders samen betrokken zijn om het voor de cliënt zo fijn mogelijk te maken. Door het eenvoudige bedieningspaneel kunnen ouders, verwanten en begeleiders foto’s en video’s en apps toevoegen op wens van de gebruiker. Dan zie je dat de afstand tussen het wonen op de woongroep en de thuissituatie kleiner wordt.

Instellingen op maat
Ouders en begeleiders kunnen de toepassingen op maat aanpassen aan de mogelijkheden van de eindgebruiker. Zo kunnen bijvoorbeeld de aanraak-instellingen aangepast worden zodat ook gebruikers met een motorische beperking hun tablet of pc makkelijk kunnen bedienen.

Zelfstandig meedoen in de digitale wereld
Op deze manier willen we cliënten ondersteunen om zo veel mogelijk zelfstandig mee te kunnen doen in de maatschappij, waar de digitale wereld een heel groot onderdeel van is. Softwarebureau NoXqs is een social enterprise én dochteronderneming van Driestroom. De software voor IKKies Z11 is ontwikkeld door werknemers van NoXqs dat voor het merendeel bestaat uit mensen een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). 
Meer informatie is te vinden op de website www.ikkies.nl 
______________________________________________________________________
Noot voor de redactie
De feestelijke oplevering vindt plaats bij Woonvorm De Wikke, Eimerssingel 3 in Arnhem van 19.00 tot 21.00 uur. Journalisten zijn van harte welkom de avond bij te wonen. 
Voor meer informatie over de implementatie bij Driestroom kunt u contact opnemen met Ellen Smulders, clustermanager bij Driestroom, via 06 - 57572196
Voor meer informatie over het programma IKKies Z11 kunt u contact opnemen met
Karlijn Migo-Merx, directeur NoXqs, via 0481 - 450640

Meer info vindt u op de website www.ikkies.nl

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur