Kracht van Sport

Wajong Sportinitiatief Elst geselecteerd voor Oranje Fonds Programma Kracht van Sport

Het Wajong Sportinitiatief is geselecteerd voor het nieuwe tweejarige programma Kracht van Sport van het Oranje Fonds. Dit programma richt zich op initiatieven die met sport een duurzame bijdrage leveren aan de sociale samenhang in de maatschappij. Dit initiatief brengt mensen mét en zonder beperking samen door middel van sport.

Het Wajong Sportinitiatief is een initiatief van Stuw, de tennisvereniging ETV de Helster en Driestroom. Mensen met een Wajong uitkering krijgen de kans om onder professionele leiding het tennissen eigen te maken. Daarnaast kunnen zij binnen de tennisvereniging – samen met anderen én onder begeleiding van vrijwilligers - in een commissie een taak op zich nemen waardoor zij een plek binnen het verenigingsleven krijgen. Deze taak zal aansluiten bij hun capaciteiten en bij hetgeen zij willen leren. Het Wajong Sportinitiatief is erg blij met de toekenning. Hiermee wordt mogelijk gemaakt dat deze ‘Wajongers’ meer betrokken worden in de Elster samenleving.

 

Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, vertelt over de sociale rol van sport: “Samen sporten kan veel teweeg brengen. Het is een krachtig middel voor versterking van samenhang in buurten, vrijwillige inzet of om mensen te helpen een nieuwe plek te vinden in onze samenleving. Met Kracht van Sport ondersteunt het Oranje Fonds lokale partijen, met elk hun eigen expertise en achterban, om sport als sociaal bindmiddel in te zetten. Daarnaast brengen we hen geregeld samen voor training en uitwisseling, zodat ze ook gebruik kunnen maken van elkaars ervaringen en expertise.”

 

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met kennis, geld en contacten. Per jaar besteedt het € 30 miljoen aan organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Door deze steun ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

 

 

Noot voor de redactie

Voor meer informatie over dit Wajong Sportinitiatief kunt u contact opnemen met: Rene Verheijen op 06-49881095, of via de email: rene.verheijen@stuwwelzijn.nl.

Voor meer informatie over Kracht van Sport en het Oranje Fonds kunt u terecht op www.oranjefonds.nl/sport of contact opnemen met Rosanne Prinsen op 06 10551813 of via rosanne.prinsen@oranjefonds.nl

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur