Stichting Driestroom - Schilderijen

De week van het prokkelen

Persbericht
28 mei 2014

Prokkelweek 2 - 7 juni 2014

 

Met het luiden van de beursgong op de Amsterdamse Beurs ’s morgens vroeg en het sportieve evenement de Prokkelsterrenslag in de middag wordt maandag 2 juni het startsein gegeven voor de Prokkelweek van 2 tot 7 juni.

 

Participeren: Meetellen is meedoen

Duizenden vrijwilligers organiseren in bedrijven, buurten, op scholen en in het verenigingsleven activiteiten die mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen. Deze ontmoetingen dragen op een heel persoonlijke manier bij aan het versterken van de positie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving en het vergroten van sociale netwerken. En daarin ligt precies de belangrijkste doelstelling van de Prokkelweek. Door de ontwikkelingen binnen het sociaal domein (de hervorming van de Langdurige Zorg, de Participatiewet en de Wet op de jeugdzorg) wordt dit steeds actueler.

 

Landelijke opening

Cristel Poortenaar (algemeen directeur USG Restart), Perez Dalloe en Mireille Bruer, (respectievelijk voorzitter en lid van de cliëntenraad van zorginstelling Cordaan) openen maandag 2 juni om 9.00 uur in Amsterdam de beurshandel met een slag op de beroemde beursgong.

 

Annette Roozen (gehandicapte sporter 2007), Fred Paling (RvB UWV), Lenny (The Voice), Conny Kooijman (directeur LFB) en Michiel Zeeuw (ervaringsdeskundige) openen maandag 2 juni om 13.30 uur in Utrecht de Prokkelsterrenslag. Een uniek gezelschap voor een bijzonder evenement. Een zeskamp met vijfendertig teams bestaande uit vijf mensen met én vijf mensen zonder (verstandelijke) beperking. Gehuld in eigen clubtenue gaan onder andere UWV, Nuon, Coöperatie VGZ, ambtelijke dienst Tweede Kamer, CMS en USG Restart de uitdaging aan te ontdekken wat de participatiesamenleving voor hen betekent.

 

Week van het Prokkelen

De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt traditiegetrouw gehouden in de eerste week van juni. Prokkel werd in 2008 bedacht door het Fonds verstandelijk gehandicapten, Sien, LFB, VGN, Stichting SPZ, ’s Heeren Loo en MEE Nederland. Met de hulp van een aantal zelfstandig ondernemers is het tweedaagse evenement van toen inmiddels uitgegroeid tot de Week van het Prokkelen. In die week worden in heel Nederland op honderden plaatsen activiteiten georganiseerd waarbij mensen met en zonder beperking samenkomen. Mooi om te zien is dat mensen met een beperking zelf steeds vaker het voortouw nemen. 

 

Datum :               Maandag 2 juni 2014

Tijd :                   13.30 uur officiële opening

Locatie:               Utrecht, Sportcentrum Olympos, Upsallalaan 3

 

prok·kel de; m -s, -en 1 prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking

 

------------------------------------------------------

Niet bestemd voor publicatie

Meer informatie

Stichting Prokkel,             I :  www.prokkel.nl

Marian Geling                   E :  marian@prokkel.nl  M :  06-27057594        

 

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur