Woonzorg Boerderij in Overberg opent haar deuren

Op 4 septembergaan om 15.30 uur de deuren open van woonzorgboerderij De Beleving aan de Zandschulperweg in Overberg.

Corné en Nicolien van Oeveren en hun twee kinderen Mees en Silzijn runnen sinds kort deze woonzorgboerderij. Op de woonzorgboerderij wonen 4 jongeren met een verstandelijke beperking, een vorm van autisme of gedragsproblemen. Daarnaast komen er volwassenen met een beperking of niet aangeboren hersenletsel voor een vorm van dagbesteding.

De nood is hoog
Door te werken vanuit een christelijke visie en een vertrouwde manier van begeleiden onderscheiden zij zich van andere vormen van dagbesteding. Op een zorgboerderij leef je met de seizoenen en is het programma gevarieerd. Waarom willen zij op deze manier werk en gezin combineren en er dag en nacht zijn voor bewoners en bezoekers? Nicolien: “Door ons werk hebben we gezien dat de nood hoog is als het gaat om kleinschalig wonen voor 18+ jongeren met een beperking. Er zijn weinig gelegenheden waar ze een fijne eigen ruimte hebben en de veiligheid van mensen om zich heen waar ze op terug kunnen vallen.”

Woonzorgboerderij De Beleving –  is gelieerd aan Driestroom op basis van een franchiseformule. Voor Driestroom- een organisatie in Gelderland voor mensen met een beperking- is dit het  50e Driestroomwoonzorginitiatief.

De andere initiatieven liggen verspreid over Nederland en zijn vaak gezinshuizen gericht op kinderen en jongeren die meestal tijdelijk een veilige en beschermde woonomgeving nodig hebben. 

Noot voor de redactie:
De pers is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening. We horen graag of u komt.
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Beleving 06-51146370 of 06-31634439.
Wilt u meer informatie over de andere initiatieven? Dan kunt u contact opnemen met Johan Emons, Ondernemersgroep Driestroom, 06 52 37 45 94

Kijk ook eens op www.debelevingoverberg.nl


X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur