Theatergroep Klare taal speelt voorstelling Koekwous

 

Persbericht

12 juni 2014

Theatergroep Klare taal speelt voorstelling Koekwous
Op zaterdag 21 juni vindt de eerste voorstelling plaats van Klare taal: een groep van 16 acteurs met een beperking. De voorstelling is mogelijk gemaakt door een intensieve samenwerking met ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. De voorstelling is het resultaat van een 10 maanden durend proces van acteurs met een beperking en Ferry Kruiswijk, laatstejaarsstudent aan de opleiding Docent Theater bij ArtEZ. De voorstelling ‘Koekwous‘ is zijn afstudeerproject.
De voorstellingen vinden plaats in Klarendal in het Huis van Puck, Kazerneplein 6-2 Arnhem. Op zaterdag 21 juni en op zondag 22 juni zijn er voorstellingen om 16.00 uur en om 20.00 uur. Voor zaterdag 16.00 uur en zondag 16.00 uur en 20.00 uur zijn nog kaarten te reserveren via de site van het Huis van Puck: www.huisvanpuck.nl

KLARE TAAL
Sinds medio 2013, repeteren 16 acteurs met een beperking, ondersteund door Driestroom, onder artistieke begeleiding van studenten van ArtEZ, Theater Klare Taal. Theater maken is een middel mensen te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling. Het kan, zo ervaren spelers en begeleiders, tot verrassende resultaten leiden. De nadruk ligt hierbij niet op hun beperking - wat kan ik (niet), maar op de persoon (wie ben ik). En van daaruit: wat kan ik creëren?
Klare Taal repeteert twee dagen in de week in het Huis van Puck, gelegen op het Kazerneplein in de wijk Klarendal. Een plein met een culturele bestemming en een prachtige ontmoetingsplek voor theater, muziek en dans. Naast het tot stand brengen van theaterproducties zoekt Klare Taal de samenwerking en verbinding met de mensen in de wijk Klarendal. Om zo elkaar te zien, van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

“Kun je het zien? Koekwous!”
De theatervoorstelling Koekwous wordt door Ferry Kruiswijk, de docent in spé, beschreven als een collage, als een zoektocht naar stoere helden, de kracht van kwetsbaarheid, naar troost en er gewoon even zijn. 

Einde persbericht


Noot voor de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sylvia Theunissen, Driestroom: 06-46713547
Caro Wicher, ArtEZ Arnhem: 06-55708933

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur