20150123 DROOMvilla LUX laat vijf mensen doorstromen

De participatiewet is per 1 januari van kracht en menig ondernemerweet nog steeds niet wat hij of zij ermee aan moet. Er is ook een andere kant van de zaak, zoals DROOMvilla LUX bewijst. Afgelopen jaar stroomden hier de eerste vijf participanten uit naar andere participatieplaatsen en naar de reguliere arbeidsmarkt, met als mooiste voorbeeld Edwin van den Broek.

Edwin van den Broek heeft jarenlange ervaring in onder andere de horeca, maar raakt werkloos en komt niet meer aan de bak. Na zo’n zes maanden werk als participant binnen DROOMvilla LUX heeft hij nu regulier werk gevonden. Hij is aangenomen in de bediening bij DROOMvilla, waar hij een contract voor 38 uur per week heeft gekregen.

Edwin is alweer vier jaar werkloos, als een re-integratieambtenaar van de gemeente Nijmegen hem in april 2014 wijst op een participatieplaats in de bediening van het café-restaurant van DROOMvilla LUX. Daar heeft hij wel oren naar; als twaalfjarige jongen staat hij tenslotte al biertjes te tappen in het café van zijn oom. Daarop volgt werk in diverse Nijmeegse horecazaken. Tijdens zijn kleurrijke loopbaan heeft hij zijn eigen uitzendbureau en bekleedt hij een commerciële functie in de autoracebranche. Daar ligt ook zijn grootste passie, met enige regelmaat klimt hij nog achter het stuur van een snelle bolide.

Nu heeft hij weer betaald werk in die andere liefde: het mensen naar de zin maken in de horeca; ze snel en vakkundig voorzien van een hapje en een drankje.

Vindt Edwin dat de participatiebaan geholpen heeft bij het vinden van betaald werk?

“Jazeker, ik heb tenslotte een contract gekregen bij DROOMvilla LUX. Ze hebben vertrouwen in me gekregen. Dus zo’n participatiebaan kan helpen, maar je moet wel zelf willen…”

droomvilla lux stuurt mensen door

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur