25 augustus 2014 Maak kennis met J72 en het Zelfregiecentrum


Op vrijdag 29 augustus kun je tussen 10.00 en 16.00 uur kennismaken met alle mogelijkheden die het Zelfregiecentrum Nijmegen  en J72 te bieden hebben.

J72
J72 is een werkplaats voor ondernemende mensen, die met elkaar willen delen en waarmaken: samen doe-het-zelven. We geven deze dag informatie over een aantal projecten bij J72 die er speciaal voor mensen met een handicap zijn. Heb jij een handicap en wil je een aantal dingen zelf veranderen in je leven ?

Bij J72 kun je starten met het maken van een toekomstplan in een groep met 8 anderen. In 10 bijeenkomsten leer je dan zelf het plan uit te voeren en iets te veranderen in je leven.

Wil je zelfstandig wonen? Dan kun je verkennen of je wil wonen in een wijKring in Nijmegen. Zoek je (on)betaald werk? Dan kun je bij J72 meedoen met de talentexpeditie. In 16 weken ga je dan zelf op zoek naar wat jij kan, loop je stage en als het even meezit vind je een nieuwe (leer)werkplek.

Dit gebeurt allemaal met professionele begeleiding. Deze projecten worden mogelijk gemaakt door Pluryn, Driestroom en Dichterbij. Op de open dag geven we je meer informatie.

Het zelfregiecentrum
Het Zelfregiecentrum stimuleert mensen om meer regie over hun eigen leven te nemen. We zijn er voor en door mensen die om allerlei redenen minder tot hun recht komen dan zij zouden willen.  

Ontmoeting
We organiseren het hele jaar door activiteiten die gericht zijn op ontmoeting. Deze vrijdag kun je samen met anderen koken en met een gids wandelen in het Valkhofpark (bij ons tegenover). Je kunt ook werken aan een persoonlijk ‘moodboard’ of  je verdiepen in fotografie. Er wordt op deze dag tweemaal een spannende pubquiz gespeeld.

Trainingen
In een andere ruimte presenteren we alle trainingen die we in het najaar aanbieden. De trainingen zijn gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en je wensen. Daarbij leer je ook vaardigheden. Het gaat om trainingen als ‘Jezelf presenteren’ en ‘Werken met Eigen Ervaring’.  Er is ook een coach aanwezig die op individuele vragen kan ingaan. En er zijn mensen die meer kunnen vertellen over mogelijkheden om een zelfhulpgroep of lotgenotengroep te starten.

Voorlichting Wajong
Het Zelfregiecentrum houdt zich ook bezig met belangenbehartiging en cliëntenparticipatie. We geven deze dag voorlichting over de Wajong en over mogelijkheden om je stem te laten horen bij de gemeente over alle veranderingen die op stapel staan.

Praktische informatie
Je bent deze Open Dag van harte welkom op het adres St. Jorisstraat 72. Dit is aan de rand van het stadscentrum, op de hoek van de St. Canisiussingel met het Hunnerpark. De buslijnen 2, 13, 14, 31, 33, 57, 58, 125 en 300 stoppen voor de deur. Voor meer informatie kun je bellen met (024) 75 111 20 of kijken op www.zrcn.nl

 

EINDE PERSBERICHT
Neem voor meer informatie contact op met Jos Kersten: tel. (024) 75 111 20 of  06 - 420 40 937

 

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur