WZW 2019 - Blog Nico van Mourik, teamleider P&O planbureau Driestroom

woensdag 13 maart 2019

Van 11 tot en met 16 maart 2019 vindt de Week van Zorg en Welzijn plaats. In deze week plaatsen we meerdere blogs en vlogs van medewerkers binnen Driestroom om zo een beeld te geven van werken in de zorg, maar ook de weg naar en in de zorg. Nico van Mourik, teamleider P&O planbureau, vertelt je over de mogelijkheden binnen Driestroom.

Week van Zorg en Welzijn 2019

Aan de slag bij Driestroom: wat zijn de mogelijkheden? 

Nico-van-Maurik---Definitief

Wil jij (weer) aan de slag binnen de zorg en wil je graag werken bij Driestroom? Daar zijn wij uiteraard ontzettend blij mee. Maar hoe ga je dit doen? Welke (opleidings)mogelijkheden kan Driestroom je bieden en hoe weet je wat het beste bij je past? Welke doelgroep spreekt jou aan en welk soort locatie? Nico van Mourik, teamleider P&O planbureau/staffunctionaris P&O, geeft je graag een kijkje in onze mogelijkheden.

Aan de slag bij Driestroom

Als je aan de slag wilt bij Driestroom, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt solliciteren op een openstaande vacature, voor een opleidingsplek of je kunt een open sollicitatie sturen. Nico: “Zien wij kansen om jou als nieuwe collega te verwelkomen, maar hebben we op dit moment geen vast werkplek voor je, dan kun je je eventueel aansluiten bij ons planbureau. Dit betekent dat je op oproepbasis bij allerlei verschillende locaties kunt werken en ervaring kunt opdoen. Zo kun je ondervinden wat jou het meest aanspreekt en kom je erachter met welke doelgroep je graag werkt, op welke locatie en met welk team je een goede klik hebt. Komt er op een van de locaties, waar je graag vast in dienst zou willen, een functie vrij, dan kun je solliciteren. Wellicht word jij uitgekozen voor deze functie en zet je je dienstverband voort als vaste medewerker.”

Switchen of terugkeren: een hele stap

Herken je het gevoel ‘ik wil iets anders met mijn carrière’ of ‘ik wil (weer) starten met werken’? Het kan zijn dat je altijd al het gevoel hebt gehad dat de zorg bij je past, of je komt er via een beroepskeuzetest achter. Maar dan? “Laten we voorop stellen dat we ons er bewust van zijn dat de switch naar de zorg, of de terugkeer naar werken in de zorg, een hele stap voor je kan zijn. De eerste zet is uiteraard aan jou, want aan de hand van jouw telefoontje, e-mail of sollicitatie kunnen wij nagaan wat bij jou zal passen. Zodra wij jouw CV en motivatie hebben ontvangen nemen wij snel contact met je op. Wij vinden het namelijk belangrijk om te weten wat je precies wil en kan. Daarnaast vertellen we je graag over de zorg en het werken in de zorg, zodat je een goed beeld krijgt en zo kan achterhalen of de zorg je aanspreekt.”

In opleiding bij Driestroom

Jij hakt de knoop door: ‘Ik wil starten met een opleiding bij Driestroom.’ Per jaar heeft Driestroom een bepaald aantal plekken beschikbaar voor de BBL-opleiding, wat staat voor beroepsbegeleidende leerweg. Tijdens dit traject maken wij je klaar voor de zorg door te werken en te leren. Wij betalen jouw opleiding en jij ontvangt een leerlingsalaris dat via onze CAO is bepaald. Werk je onregelmatig, dan ontvang je hiervoor uiteraard een toeslag. Nico: “Natuurlijk is het een uitdagend traject, maar daar sta je niet alleen voor. Wij zorgen ervoor dat je voldoende wordt ondersteund door je praktijkbegeleider, zodat jij je opleiding met succes kunt afronden en zo jouw hart kunt volgen als onze nieuwe collega.”

Wij nemen graag de tijd voor je

Nico: “Wij vinden het belangrijk dat je energie krijgt van je werk en dat je niet werkt omdat het moet. Om te zorgen dat jij goed op je plek zit investeren wij graag onze tijd en energie om jou goed te begeleiden. Want nogmaals, je staat er niet alleen voor.”

Dus, wil jij (weer) aan de slag binnen de zorg en wil je graag werken bij Driestroom? Stuur ons je sollicitatie of neem contact op via sollicitaties@driestroom.nl.

Heb jij ook interesse in werken in de zorg?

Vanmiddag vanaf 16.00 uur vindt het Driestroomcafé plaats, waar je van harte welkom bent voor gezellige speeddatesessies en waarbij je een blik kunt werpen op onze careerwall. Tijdens het Driestroomcafé kun je ook al je vragen stellen over werken in de zorg, reageren op vacatures en informatie krijgen over de verschillende (opleidings)mogelijkheden binnen Driestroom. Zowel medewerkers van zorglocaties als personeelsmedewerkers zijn aanwezig om antwoord te geven op jouw vragen. Dus ben jij van plan om (weer) aan de slag te gaan in de zorg? Kom dan naar ons Driestroomcafé!

Wanneer? Woensdag 13 maart 2019
Hoe laat? Je kunt binnenlopen tussen 16.00 uur en 19.00 uur
Waar? DROOM! De Aam, Nieuwe Aamsestraat 32 in Elst (Gld)

Ben je erbij? Meld je dan hier aan.


 

> Nieuwsoverzicht
X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur