WZW 2019 - Blog Ilse Peters en Monique Velthuyzen, persoonlijk begeleiders Loovelden

maandag 11 maart 2019

Van 11 tot en met 16 maart 2019 vindt de Week van Zorg en Welzijn plaats. In deze week plaatsen we meerdere blogs van medewerkers binnen Driestroom online om zo een beeld te geven van werken in de zorg. Persoonlijk begeleiders Ilse Peters en Monique Velthuyzen trappen af.

Week van Zorg en Welzijn 2019

Stappen zetten richting en binnen de zorg

Ilse-Peters-en-Monique-Velthuyzen---DefinitiefDriestroomlocatie Loovelden in Huissen

Van je huidige baan als bijvoorbeeld kassière naar persoonlijk begeleider binnen Driestroom. Maar ook groeien en blijvend kijken welke functie en uitdagingen bij je passen en wat jou het meeste aanspreekt. Ilse Peters en Monique Velthuyzen, beide persoonlijk begeleider bij woon- en dagbestedingslocatie Loovelden nemen ons graag mee in hun ervaringen bij en met Driestroom.

Even voorstellen

Ilse Peters, 40 jaar en inmiddels 6,5 jaar werkzaam bij Driestroom. Na 17 jaar als kassière te hebben gewerkt, besloot zij de overstap te maken naar de zorg. “Ik kwam op een punt in mijn leven waarop ik bij mezelf ben nagegaan of ik mijn beroep als kassière wilde blijven uitoefenen. Om dat te onderzoeken heb ik een loopbaantraject gevolgd en zo ben ik een andere weg ingeslagen. Ik heb een BBL-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) Maatschappelijke Zorg bij ROC gevolgd en als leerling begonnen bij Driestroom om zo door te groeien tot persoonlijk begeleider en werkbegeleider van de zij-instromers, hier bij locatie Loovelden.”

Monique Velthuyzen, 50 jaar oud en al 30 jaar werkzaam in de zorg, waarvan 15 jaar bij Driestroom. “Ik heb eerst gewerkt op een woonvorm voor jongeren met een lichtverstandelijke beperking, daarna heb ik de overstap gemaakt naar werken bij een dagbestedingslocatie en inmiddels werk ik al 7 jaar bij Loovelden en maak ik de werkroosters.”

Wat doen jullie zoal?

De werkzaamheden van Ilse en Monique zijn uiteenlopend. Van de verantwoordelijkheid dragen voor afspraken die worden gemaakt met de cliënten, familie en zorgverleners, tot aan de verzorging, begeleiding en het voeren van de regie over het wel en wee van de cliënten. “Wij zijn het eerste aanspreekpunt, wij zorgen dat cliënten zich veilig en thuis voelen en dat hun wensen worden gehoord”, vertelt Monique. “Daardoor leer je ook veel over jezelf”, vult Ilse aan. “Je stelt jezelf steeds de vraag ‘Hoe zou ik het zelf willen?’ Daarnaast leer je ook heel goed gezichten lezen en kom je erachter wat een cliënt echt vindt en voelt en hou je daar rekening mee.”

Wat zijn de ontwikkelingsmogelijkheden binnen Driestroom?

Monique: “Binnenkort start ik met de opleiding HBO Zorg en Logistiek, zodat ik uiteindelijk kan doorgroeien tot teamleider. In de weg daarnaartoe word ik binnen Driestroom meegenomen in de werkzaamheden die daarbij komen kijken en zo kan ik langzaam deze rol op me gaan nemen. Ik ben toe aan een volgende stap en hier bij Driestroom krijg ik de mogelijkheid om te groeien.”

Ilse: “Dat is het mooie, je wordt goed begeleid en er wordt heel goed gekeken naar wat er bij je past en wat je nodig hebt. Je wordt niet in het diepe gegooid, ook niet als leerling. Monique: “En medewerkers krijgen de kans om zich te ontwikkelen. We hebben bijvoorbeeld laatst een nieuwe collega gekregen die eigenlijk niet binnen het profiel paste, maar omdat we er wel een goede collega in zagen, is ze toch aangenomen en start ze binnenkort met het zijstroomtraject. Dat is fantastisch!”

Hoe ervaren jullie het werken bij Driestroom?

Ilse en Monique zijn het erover eens dat hun werk geweldig is. “Driestroom is een prachtige organisatie en hier bij Loovelden hebben we een heel fijn team, waar iedereen elkaar aanvult en voor elkaar klaarstaat, ook al is het zaterdagavond. Kippenvel krijg ik ervan”, vertelt Ilse. Monique: “Als ik alledaags geluk voor mezelf moet beschrijven, dan is dat hier werken, mensen laten lachen en fijn laten wonen en laten leven op hun eigen manier, waarbij ik er voor hen ben als ze mij nodig hebben. Genieten!”

“Het allermooiste werk van de hele wereld! Het zit in mijn hart,” vertelt Ilse vol enthousiasme.

Locatieprofiel Loovelden

Driestroomlocatie Loovelden is gehuisvest in een woon- en zorgcomplex dat midden in de gelijknamige wijk in Huissen ligt. Op deze locatie biedt Driestroom zorg aan senioren met een beperking en (psycho)geriatrische klachten als dementie. Loovelden combineert gemoedelijkheid met innovatie. Terwijl de sfeer warm en huiselijk is, maken medewerkers voor de verzorging en verpleging van de bewoners gebruik van moderne technieken. Lees hier meer over locatie Loovelden.

Heb jij ook interesse in werken in de zorg?

Wil jij (weer) aan de slag binnen de zorg en wil je graag werken bij Driestroom? Bekijk onze vacatures op www.werkenbijdriestroom.nl of neem contact met ons op via sollicitaties@driestroom.nl

 

> Nieuwsoverzicht
X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur