Geschiedenis

(On)veranderd

Driestroom is in 1996 ontstaan uit het samengaan van twee extramurale zorgorganisaties. Extramurale zorg is begeleiding en ondersteuning die wordt geboden in de eigen omgeving van de cliënt en niet in een kliniek of instelling. Vanaf het begin staan wij en onze cliënten dus midden in de maatschappij.

Sinds de oprichting van Driestroom is er veel veranderd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een beperking. En toch is ook veel hetzelfde gebleven. Zoals de basis waarop wij ondersteuning en begeleiding bieden. We zagen toen al en zien nog altijd waartoe mensen met een beperking in staat zijn. De vraag aan onze cliënten luidt daarom nog steeds: ‘Wat wil je en wat kun je?’ Ons aanbod is in de loop der jaren alleen maar breder, boeiender en beter toegesneden op hun mogelijkheden.  

Typisch Driestroom

Een blik op de foto’s in jubileumboeken en ander documentatiemateriaal levert vooral herkenning op. Niet wat betreft kleding of haardracht (gelukkig!) maar wel qua betrokkenheid, plezier en warmte in het werken met mensen met een ondersteuningsvraag. Nog steeds kenmerken deze eigenschappen Driestroom en haar medewerkers. Sterker nog: dankzij onze gedrevenheid blijven wij, ook in een steeds veranderende maatschappij, stevig in het zadel zitten. Wij zijn ervan overtuigd dat dit mede komt door ons rotsvaste vertrouwen in mogelijkheden.

Bewust beperkte groei

Geloof in mogelijkheden staat niet gelijk aan ongebreidelde groei. Onze filosofie van ‘de cliënt centraal’ heeft als gevolg dat we onze groei bewaken. Met het groeien van een organisatie neemt vaak ook de afstand toe tot diegene om wie juist alles hoort te draaien. Driestroom blijft in contact. Met de cliënt, zijn ouders en vertegenwoordigers, met elkaar. Iets dat in al die jaren niet anders is geweest.

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur