Privacy
Driestroom gaat vertrouwelijk om met persoonlijke informatie en respecteert jouw privacy. Hoe we dat doen? Dat kun je nalezen in ons privacy statement.

Gedragscodes
Bij Driestroom zijn we respectvol naar elkaar en werken we op een integere manier. Onze ideeën hierover hebben we vastgelegd in gedragscodes: dit zijn regels over de manier waarop we met elkaar omgaan en waar we ons elke dag opnieuw aan houden. Die gedragscodes zijn er voor cliënten, maar óók voor medewerkers.

 • Van de gedragscodes voor cliënten hebben we een korte versie gemaakt met tekeningen. Daarnaast hebben we een wat langere tekstversie.
 • Medewerkers hebben hun eigen gedragscodes. Die vind je hier.

 • Cliëntvertrouwenspersoon
  Als je ergens mee zit en je wil liever niet met je persoonlijk begeleider praten, dan kun je hulp vragen aan een van de cliëntvertrouwenspersonen waar Driestroom mee werkt. Zij luisteren naar je en staan voor je klaar. Bijvoorbeeld bij vragen en problemen over zorg, begeleiding en wonen. Of als je een klacht hebt en niet goed weet hoe je dit aan moet pakken. Ze ondersteunen je, gaan bijvoorbeeld met je mee naar gesprekken, of helpen je een brief te schrijven. Ook weten ze precies wat jouw rechten zijn. Cliëntvertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Driestroom. Daarom kun je vrij alles met ze bespreken. En wat je vertelt, blijft tussen jullie. 

  Woon jij bij een locatie van Driestroom of in een Driestroomhuis en ben je 18 jaar of jonger? Dan kun je contact opnemen met het AKJ (de organisatie van vertrouwenspersonen voor jeugdhulp). Ze zijn bereikbaar op 088 – 555 10 00. Of stuur een mail naar info@akj.nl.

  Woon jij bij een locatie van Driestroom of in een Driestroomhuis en ben je ouder dan 18 jaar? Dan kun je contact opnemen met Zorgbelang, via 088 – 929 40 99 of cvp@zorgbelangcvp.nl. Meer info vind je op www.adviespuntzorgbelang.nl.

   

  Jouw alledaagse vrijheid | Wet zorg en dwang

  Jij mag zelf kiezen, dat vinden wij belangrijk. Soms wil je iets wat gevaarlijk is. We praten daarover met elkaar. We kijken of je iets kan kiezen wat niet gevaarlijk is. Als we het niet eens worden, dan krijg je onvrijwillige zorg. De Wet zorg en dwang regelt dit. We hebben een folder over de Wet zorg en dwang voor je. Lees hier de folder.