Wouter concept image hero

Kwaliteitsbericht 2022

Wat doen we goed en wat kan beter? Elk jaar blikken we terug op de kwaliteit van de verschillende onderdelen van Driestroom. In het kwaliteitsrapport 2021 schreven we over de ontwikkelingen van onze organisatie. Hieruit kwamen 3 doelstellingen, namelijk op het gebied van (lokale) medezeggenschap, huisvesting en het Alledaags Gelukmodel. Mensen die we ondersteunen en mensen die bij ons werken vertellen enthousiast over deze onderwerpen in 3 video’s. De video’s hieronder vormen samen ons kwaliteitsbericht over 2022.

Werken met het Alledaags Gelukmodel

Ons doel: We leren begeleiders in 2022 en 2023 om nog beter met het Alledaags Gelukmodel te werken.

In 2022 hebben we hierin mooie stappen gemaakt. In de video hiernaast laten Mitch en Wiebe zien hoe zij aan de slag zijn gegaan met het Alledaags Gelukmodel bij Driestroomhuis Thermiek. 

Kijk ook eens hier voor meer informatie over het Alledaags Gelukmodel van Driestroom 

 

Verbeterde lokale medezeggenschap

Ons doel: We verbeteren de (lokale) cliëntmedezeggenschap. 

Hierin hebben we in 2022 mooie stappen gemaakt. In de video hiernaast vertellen Frank en Joost over de lokale raad bij de Waspartner. 

Wil je hier meer over weten? Kijk wat Driestroom doet op het gebied van medezeggenschap.

Nieuwbouw en verbouw

Ons doel: In 2023 openen we een nieuw huis.

In 2022 is er op verschillende plekken gebouwd aan nieuwe woningen voor de mensen die ondersteuning krijgen bij Driestroom. In 2023 openen we de eerste nieuwe locaties. In de video hiernaast vertellen Marga en Frank over de verhuizing van woonlocatie Diepvoorde naar LaVerna. 
Op onze nieuwbouw en verbouw pagina vind je alle informatie over huisvesting en onze visie op wonen. 

Wie is Wouter?

IMG_Wouter3Wouter van de Waterbeemd is een theatermaker en cabaretier met een ASS (autisme spectrum stoornis). Hier maakt hij shows over.

Zijn ultieme doel is om daarna aan de slag te gaan als cabaretier binnen de zorgsector. Om zo met humor de wereld, en voornamelijk de zorgverlening voor mensen met autisme, net een klein beetje meer begrip en kennis bij te brengen over mensen met een ASS.

Wij kregen en grepen de kans om Wouters talent in te zetten om ons kwaliteitsbericht op een unieke manier te presenteren. 

 

Kijk ook eens op zijn website: wouterspeelt.nl

 

 

Onze Centrale Cliëntenraad, onze Ondernemingsraad en onze auditcommissie Kwaliteit van Zorg (KvZ) en Maatschappelijke Dienstverlening (MD) hebben een reflectie geschreven over het kwaliteitsbericht 2022. Bekijk hun reflecties hier. 

Kijk terug op ons kwaliteitsrapport 2021

De afgelopen jaren heeft Driestroom een kwaliteitsrapport geschreven. Voor 2022 kiezen we voor een voortgangsbericht: ons kwaliteitsbericht. 

In het kwaliteitsrapport 2021 omschreven we 3 doelstellingen. Deze doelstellingen hebben we in 2022 gebruikt om ons kwaliteitsbericht te vormen: 

 

  • We leren begeleiders in 2022 en 2023 om nog beter met het Alledaags Gelukmodel te werken
  • In 2023 openen we een nieuw huis 
  • We verbeteren de (lokale) cliëntmedezeggenschap