De ervaringen en verwachtingen van Qader Shafiq

 

Qader Shafiq was recent 20 jaar in Nederland. Hij vertelde me dat in de nazit van het Gelderlander Nieuwscafé bij DROOMvilla LUX. Qader heeft in de afgelopen 20 jaar veel gedaan voor zijn oude en zijn nieuwe vaderland en is een voorbeeld voor vele anderen geweest. Ook heeft hij in het kader van zijn werk voor vluchtelingen veel leed verzacht. Hij heeft in zijn nieuwe vaderland respect verworven en een positie bereikt. In die hoedanigheid treedt hij op als columnist. Ter gelegenheid van zijn 20-jarig verblijf in Nederland heb ik onderstaand een column van hem vermeld. Hij sprak deze column uit in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Qader Shafiq's column

‘Ik heb de eer om vandaag over mijn ervaringen en verwachtingen van dit mooie museum te spreken.
Onlangs bezocht ik mijn oude vaderland voor een kort bezoek. Ruim 45 minuten lang vlogen wij toen boven de toppen en dalen van de sneeuwbedekte HinduKush. Te kort om mijn reisgenoot, een bekende Nederlandse schrijver, wiens nieuwsgierigheid hem naar dit gevaarlijke land dreef, alles uit te leggen over Afghanistan, dat zich onder ons bevond. Een land dat sinds onze militaire deelname in Uruzgan onlosmakelijk met de Nederlandse geschiedenis verbonden is.....' lees meer

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur