Driestroom, een oude stichting in wording

In het leven stuit je weleens op tegenslagen of klappen die je moet incasseren. Dit doet pijn en heeft tijd nodig om te helen. Onlangs is er een cliënt, een mens binnen de Driestroomfamilie, overleden. En dit verlies heeft mij geraakt. Zeker omdat ik deze cliënt weleens heb verzorgd tijdens een dienst die ik op één van onze locaties heb meegedraaid en die bewuste dag stond ik aan zijn sterfbed en nam ik voorgoed afscheid van deze persoon.

Afscheid nemen

Ik kwam die dag geheel onverwachts op bezoek bij de betreffende locatie, gewoon om te kijken hoe het met het team ging en of alles nog naar wens verliep. Ik merkte meteen dat de sfeer anders was dan gebruikelijk. Één van de begeleiders kwam meteen naar mij toe om het verhaal te vertellen en vroeg of ik afscheid wilde nemen van deze cliënt.

Emotioneel geraakt

Na dit eerbetoon heb ik nog gesproken met mijn collega’s en kreeg ik van één van hen te horen dat palliatieve zorg slecht te verkrijgen was en dat het team deze taak op zich heeft genomen. Het team had gezorgd dat zijn kamer op orde was, dat er rustige muziek werd gedraaid en dat er kaarsjes in zijn kamer brandde. Tevens hadden ze een deel van het nachtwaken op zich genomen om zo het afscheid te gunnen wat verdiend was. Dat is iets waardoor ik emotioneel geraakt ben en waar ik het team ook voor gecomplimenteerd heb.

Professionele afstand

Op terugweg bedacht ik me dat Driestroom een ‘oude’ stichting aan het worden is. Hiermee doel ik op het aantal dienstjaren, vaak meer dan 20 of 25 jaar, dat medewerkers bij ons werken. Dit geldt ook voor onze woonvormen, waarin we de afgelopen vier jaar het 25- of 30-jarig bestaan van enkele locaties hebben gevierd. Dat betekent dat er bij een aantal medewerkers die lang bij ons werkzaam zijn en cliënten die lang bij Driestroom wonen, een emotionele band is ontstaan. Waarbij professionele afstand altijd een thema is. Dat medewerkers cliënten en cliënten medewerkers oud hebben zien worden en dat er hierdoor veel wederzijdse steun en een zekere affectie is ontstaan.

Deze ontwikkelingen leiden tot een situatie die goed bij een stichting als Driestroom past. Waar de warmte en betrokkenheid van mijn collega’s in optima forma gestalte krijgt.

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur