Driestroom is een herberg!

 

‘Driestroom is een herberg’ is een beeldspraak  die sinds jaren model staat voor wat Driestroom is en wat Driestroom wil zijn! Een herberg waar altijd plaats is, waar herbergiers hun gasten warm onthalen. Niets is hen teveel. Zij doen hun werk met één doel voor ogen: ‘Hoe zorg ik voor het alledaags geluk van mijn gasten?’

Maar klopt dit wel? Zijn onze gasten altijd welkom? Of is het gastenboek soms vol? Zijn de kamers allemaal bezet? Is er geen plek meer aan tafel? Weten we niet meer hoe we even moeten opschuiven en plaats máken in de herberg? Iemand zonder betaling te eten geven?

Wordt het alledaags levensgeluk van onze gasten niet belemmerd omdat in de hedendaagse structuur van de zorg helaas alleen nog maar in systemen, regels en procedures wordt gedacht?

Wie je wílt zijn bepaalt je houding, je waarden en normen. Je ethiek en je gedrag.
Natuurlijk is het zo, dat iedereen om zijn werkzaamheden uit te voeren bepaalde dingen moet weten en moet kunnen. Dat zijn de bewuste dingen, die je tijdens je opleiding hebt geleerd en de cursussen die je voor de uitoefening van je taak hebt gevolgd. Dat kun je de servicetechnieken noemen, die bij iedereen aan te leren zijn.

Maar er is ook een andere kant aan mensen. Dat is de kant die je wílt zijn. Die kant gaat over jouw overtuiging en wie je wilt zijn in je werk en wat je voor cliënten en collega’s wilt betekenen. Dat maakt ieder zèlf uit en daarmee maak jij het verschil! En juist die kant maakt dat je  een verhaal kunt vertellen en dat er een verhaal over jou verteld kan worden. Dat je straks, helemaal aan het eind van de prachtige rit die ‘leven’ heet, ‘iemand’ bent geweest waar cliënten en collega’s met veel gevoel aan terugdenken.

Die twee kanten van mensen bepalen het verschil tussen productgericht zijn, of klantgericht! Tussen een functionaris en een mens!

Driestroom is een stichting die is voortgekomen uit organisaties die het algemeen nut dienden, en nog steeds doen we dat. Driestroom is daarom  geen bedrijf in de letterlijke zin van het woord! We hebben geen winstoogmerk. We werken wel bedrijfsmatig, maar doelstelling is en blijft dat we binnen onze doelstelling en beschikbare middelen zoveel mogelijk cliënten ondersteunen.

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur