Geweldig, hoe Jan opkomt voor de belangen van mensen met een beperking

Vorige week heb ik samen met Jan Boers (voorzitter van OnderlingSterk) een bezoek gebracht aan wethouder Frings op het stadhuis in Nijmegen. Jan is voorzitter van OnderlingSterk, een organisatie die opkomt voor de belangen van mensen met een verstandelijke beperking. Ik vind het must dat wij mensen zoals Jan ondersteunen om hun mening te laten horen, daar zet ik me graag voor in.

Vanuit zijn rol als voorzitter maakt Jan zich sterk voor een aantal belangrijke onderwerpen. Jan geeft aan dat mensen bang zijn dat ze geen ondersteuning en begeleiding meer ontvangen in de toekomst. Hiermee doelt Jan met name op het verloren gaan van de vertrouwensband tussen begeleider en cliënt die vaak al jarenlang bestaat. Ik ben blij dat wethouder Frings Jan gerust kan stellen als hij vertelt dat op de werkvloer en voor cliënten die nu ondersteuning ontvangen waarschijnlijk een aantal zaken zonder enige verandering doorlopen. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws.

Andere aspecten die Jan aankaartte zijn de vervoersproblematiek rondom dagbesteding en het eenvoudige taalgebruik. Met dat laatste punt gaat de gemeente aan de slag. Frings: “Ik wil graag met de cliëntenraad van Driestroom aan tafel om onze ambtenaren te helpen informatie begrijpelijk te maken.” Ik juich het toe hoe Jan namens OnderlingSterk opkomt voor de belangen van cliënten. Frings legt uit dat in het gesprek blinde vlekken zichtbaar zijn geworden. “Natuurlijk hoor ik als wethouder veel, maar het is anders om mensen in de ogen te kijken en om met hen in gesprek te gaan. Dat leer ik veel van.” aldus Frings. Daar doen we het toch voor?

Wil je reageren op mijn blog? Stuur dan je reactie naar communicatie@driestroom.nl

X

Kans op vertraging in vervoer op donderdag 27 juni

Op donderdag 27 juni 2019 is er kans op vertraging in het vervoer in en rondom Nijmegen in verband met een concert in het Goffertpark.

Datum laatste wijziging: dinsdag 26 juni om 10.00 uur