Begeleider (tijdelijk) - Kindercentrum Stijntje Buys (groep Carroussel)

Begeleider (tijdelijk) - Kindercentrum Stijntje Buys (groep Carroussel)

Wil jij graag een bijdrage leveren aan het alledaags geluk van twee gezellige en energieke jongens? Ben je geduldig, maar kan je indien nodig ook doorpakken en ben je de komende maanden voor één a twee dagen per week inzetbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen 
Als begeleider zorg je voor een fijn dagritme met voldoende afwisseling tussen activiteiten en rustmomenten. De jongens die je begeleidt wachten, in navolging van hun klasgenoten, tot er plek is op hun vervolg groep binnen volwassenzorg.  
 
Één van de jongens heeft als gevolg van het Pierpont Syndroom een zeer ernstige verstandelijke beperking. Hij beleeft zijn wereld als een kind van 6 tot 8 maanden. De jongen is 18 jaar, maar klein van stuk (ongeveer 1,50 meter). Hij gaat graag samen buiten wandelen en kan genieten van een ontspannen sfeer en een aai over zijn bol. Tijdens de rustmomenten is hij graag even op zichzelf.  
 
De andere jongen heeft een ernstige verstandelijke beperking in combinatie met ASS. Hij laat vaardigheden zien die overeenkomen met een ontwikkelingsleeftijd variërend tussen de 8 en 21 maanden en gebruikt een planbord met foto’s. Hij houdt van springen, rennen en klimmen en gaat graag in de gymzaal op het luchtkussen. Tijdens de rustmomenten kijkt hij het liefste zijn vaste filmpjes op de tablet.  
 
Beide jongens gedijen het beste in een vaste structuur met veel herhaling en ruimte voor verwerkingstijd zodat ze begrijpen wat er van hen verwacht wordt. Bij onduidelijkheid of fysiek ongemak zoals bijvoorbeeld verkoudheid of epilepsie kunnen ze onrustig worden en automutilatie laten zien. Zij hebben op dat moment hulp nodig van een begeleider om te herstellen en kunnen hierbij grijpen of krabben. Je kan indien nodig afstand nemen en hulp vragen van een collega. Op dit moment laten de jongens een stabiel beeld zien en zitten goed in hun vel.  
 
Omdat deze jongens de laatste van hun klas zijn die doorstromen werk je veelal in een één op twee (of later één op één) setting. Beide vragen begeleiding tijdens activiteiten en hulp tijdens ADL. Deze jongens hebben baat bij iemand die hen duidelijkheid en een rustige/ overzichtelijke omgeving kan bieden.  
 
Waar kom je te werken  
Je komt te werken bij Kindercentrum Stijntje Buys in een gezellig, enthousiast en gemotiveerd team. Stijntje Buys biedt ongeveer 30 kinderen met een beperking in de leeftijd van 2 tot 5 jaar dagbehandeling. Deze kinderen hebben bijvoorbeeld een autisme spectrum stoornis en een ontwikkelingsachterstand.  
 
Wie zoeken wij  
Wij zijn op zoek naar iemand die de komende maanden graag betekenisvol werk wil doen. Je hebt een afgeronde, relevante opleiding op minimaal mbo-4 niveau. Verder zoeken wij iemand die: 

  • minimaal 1 jaar werkervaring heeft in het werken met kinderen/jongeren met een ernstig verstandelijke beperking;
  • de komende maanden één a twee dagen per week (maandag tot en met vrijdag van 8:15 tot 15:30) beschikbaar is;  
  • geschoold is in epilepsie, toedienen van medicatie en sondevoeding (of bereid is deze scholingen te volgen);
  • het leuk vindt om onderdeel te zijn van een team wat specialistische dagbehandeling biedt; 


Dit bieden wij jou
 
Je komt te werken bij een organisatie met een kleinschalig karakter die tegelijkertijd ieder jaar blijft groeien. Daarnaast een organisatie waar iedereen gedreven te werk gaat en altijd de cliënt op de eerste plaats zet. 
 
Er is de mogelijkheid om door te groeien naar een 0-uren contract en ook verlof op te vangen in de klassen met de jonge kinderen. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-gehandicaptenzorg.  
 
Het salaris is vastgesteld in FWG-niveau 40 (minimaal € 2.025,- en maximaal €2.993,- bruto bij een fulltime dienstverband o.b.v. 36 u).  
 
Ga jij ervoor?  
Ben jij die flexibele collega waar wij naar op zoek zijn en is deze job als begeleider precies de goede stap voor jouw carrière? Solliciteer dan meteen door je cv en motivatiebrief te sturen naar peterjanssen@dtt.nl en je hoort van ons!  
 
Ben je al wel enthousiast, maar zit je nog met vragen? Neem gerust contact op met Peter Janssen, teamleider Stijntje Buys, 06-57 55 96 90  
 
Let op: de correspondentie kan terecht komen in je ongewenste mail. 
 
De vacature is zowel intern als extern bekend gemaakt. Externe sollicitanten worden in de procedure betrokken als blijkt dat de vacature intern niet ingevuld kan worden.  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze organisatie


Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk. Op zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg. Daarnaast zijn er door het hele land ruim 150 zorgondernemers aan Driestroom verbonden met een gezinshuis (Driestroomhuis) of een werkinitiatief. Wij zijn een organisatie met een eigen identiteit. Deze identiteit uit zich in onze kernwaarden: groots in het klein, in contact, bevlogen en eigenzinnig. Met ruim 1100 enthousiaste, gedreven medewerkers streven wij naar een lach op het gezicht van iedere cliënt. Werken bij Driestroom betekent werken bij één van de Beste Werkgevers van 2020 -2021 en daar zijn we heel trots op!  Beste Werkgever, Effectory, 2020 2021
portret

Wil je meer weten?

Bel ons of mail ons en we helpen je graag verder.