Hoofdbehandelaar franchise gezinshuizen regio midden Nederland

Hoofdbehandelaar franchise gezinshuizen regio midden Nederland

Ben jij een orthopedagoog of (GZ)psycholoog die graag verantwoordelijk is voor de zorginhoud binnen de verschillende gezinshuizen van Driestroom? Is het voor jou geen probleem om te reizen naar verschillende zorgondernemingen? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Wat ga je doen 


Als Hoofdbehandelaar Driestroomhuizen ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg binnen de franchiseketen. Je kent wettelijke kaders en verantwoordingseisen vanuit gemeenten en zorgkantoren en bent in staat deze te vertalen naar een werkbaar kader in de Driestroomhuizen. Je hebt daarbij oog voor de specifieke dilemma’s die spelen bij gezinshuiszorg. Vanuit een onafhankelijk oordeel en een eigenstandige positie ga je in dialoog over deze dilemma’s. Je hebt daarbij oog voor verschillende oplossingsrichtingen. Je bent in staat signalen laagdrempelig op te pikken en hierop te anticiperen. Zo draag je actief bij aan kwaliteitsontwikkeling van de franchiseketen. Jouw focus ligt bij de kleinschalige alternatieven voor residentieel wonen.

Je hebt als taak de screening van nieuwe zorgondernemers op inhoudelijke competenties en beoordeelt ondernemingsplannen van nieuwe zorgondernemers op zorginhoud. Hierbij werk je samen met de behandelcoördinatoren en gedragsdeskundigen die verbonden zijn aan de Driestroomhuizen. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg in de Driestroomhuizen en voer je in samenwerking met een auditteam jaarlijks inhoudelijke audits uit, o.a. via een huisbezoek. Je werkt mee aan de ontwikkelingen van kwaliteit en beleid. Je initieert onderzoek en bent eindverantwoordelijk voor de afhandeling van incidenten, klachten en meldingen bij Inspectie.

Je onderhoudt netwerkcontacten met instanties, overheden en andere zorgaanbieders en hebt contacten met zorgondernemers en gedragsdeskundigen.


Waar kom je te werken

De Driestroomhuizen vormen sinds 2008 de franchiseorganisatie van Driestroom en bestaan op dit moment uit 160 initiatieven van zelfstandig zorgondernemers in het hele land die zorg en begeleiding bieden aan Jeugd (LVB, VG en GGZ indicaties) met name in de Gezinshuizen, aan Volwassenen (VG en GGZ) in de Woonvormen waar de zorgondernemer zelf (of in de nabijheid) met zijn gezin woont. Ook zijn er drie moeder-kindhuizen. Naast het wonen zijn er zorgondernemingen binnen de franchiseorganisatie op het gebied van dagbesteding, werk en participatie. Ook zijn er kleinschalige alternatieven voor residentieel wonen, voor de complexe doelgroep die niet afdoende kan profiteren van een gezinsstructuur ofwel te intensieve gedragsproblemen hebben om binnen een gezinsstructuur het hoofd te bieden.

In de groei van de Driestroomhuizen is er in 2017 gestart met een nieuwe organisatievorm: de coöperatie van de zorgondernemers. Het dagelijks bestuur van de coöperatie werkt nauw samen met Ondernemersgroep de Driestroom en met Driestroom. Centraal overleg vindt plaats in het MT-extern.

Er wordt gewerkt in 4 regio’s met daarnaast een specifieke tak voor kleinschalige alternatieven voor residentiele jeugdzorg (KAR). Op regionaal niveau zijn er overlegteams bestaande uit een zorgondernemer, een accountmanager ODD, een contractmanager en een Hoofdbehandelaar Driestroom.


Wie zoeken wij

Je beschikt over een afgeronde WO opleiding richting Orthopedagogiek of Psychologie, een pré is wanneer je GZ psycholoog bent of bereid bent binnen twee jaar de GZ opleiding te gaan volgen. Daarnaast ben je al minimaal vijf jaar werkzaam in de zorg, heb je kennis en affiniteit met complexe problematiek, waarbij jeugdzorg(plus), gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg elkaar kruisen en overlappen.

Verder zoeken wij iemand die;

  • voor elk tegemoet komend probleem een (creatieve) oplossing kan bedenken, eventueel in samenwerken met ketenpartners;
  • kennis van wet- en regelgeving;
  • Communicatief vaardig is en in staat op verschillende niveaus te kunnen schakelen. Daarbij toon je doorzettingsvermogen;
  • Op de hoogte van het beleid en de visie van Driestroom en deze kan je uitdragen;
  • In het bezit is van een rijbewijs.


Dit bieden wij 

Driestroom levert een bijdrage aan jouw alledaags geluk. Dat is onze missie, iets waar we als hele organisatie voor gaan. Alledaags geluk zit in kleine dingen. In een vriendelijk woord, een glimlach en een schouderklopje. In aandacht voor een ander. Onze kernwaarden zitten in onze genen.

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de cao Gehandicaptenzorg. Het salaris is vastgesteld in FWG 70 (minimaal € 4.625,-- en maximaal € 6.971,-- bruto bij een fulltime dienstverband). Het gaat vooralsnog om een aanstelling voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlengen naar onbepaalde tijd bij goed functioneren.


Ga jij ervoor?

Voel jij je verbonden met onze kernwaarden en is het worden van hoofdbehandelaar bij Driestroom precies de goede volgende stap voor jouw carrière? Druk dan op de knop ‘Solliciteer’ en je hoort snel van ons!.


Voor meer informatie kun je contact opnemen met Brigitte van West via 06-13339962.


Let op: de correspondentie kan terecht komen in je ongewenste mail.


De vacature is zowel intern als extern bekend gemaakt. Externe sollicitanten worden in de procedure betrokken als blijkt dat de vacature intern niet ingevuld kan worden.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze organisatie


Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk. Op zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg. Daarnaast zijn er door het hele land ruim 150 zorgondernemers aan Driestroom verbonden met een gezinshuis (Driestroomhuis) of een werkinitiatief. Wij zijn een organisatie met een eigen identiteit. Deze identiteit uit zich in onze kernwaarden: groots in het klein, in contact, bevlogen en eigenzinnig. Met ruim 1100 enthousiaste, gedreven medewerkers streven wij naar een lach op het gezicht van iedere cliënt.
portret

Wil je meer weten?

Bel ons of mail ons en we helpen je graag verder.