Pedagogisch medewerker Discrete Trial Teaching (DTT)

Pedagogisch medewerker Discrete Trial Teaching (DTT)

Vind jij het een leuke uitdaging om met kinderen te werken met een stoornis binnen het autistisch spectrum en een verstandelijke beperking en te trainen volgens de behandelmethode Discrete Trial Teaching (DTT) en kan je uitstekend zelfstandig werken? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen

Als pedagogisch medewerker ga jij kinderen met een stoornis binnen het autistisch spectrum (ASS) en/of een verstandelijke beperking begeleiden en behandelen. Dit doe je volgens de behandelmethode Discrete Trial Teaching (DTT). Dit is een intensieve vaardigheidstraining op alle ontwikkelingsgebieden, bijv. communicatie of zelfredzaamheid. DTT is ontwikkeld vanuit de principes van Applied Behavior Analysis of toegepaste gedragsanalyse. De trainingen vinden plaats binnen kindercentra en het speciaal onderwijs. Het is geen probleem als je nog niet bekend bent met deze behandelmethode. Wij leren je de kneepjes van het vak.

Je geeft trainingen aan kinderen met een ontwikkelingsachterstand volgens de behandelmethode DTT. Een DTT-training bestaat uit meerdere trainingssessies. Tijdens een sessie worden alle vaardigheden geoefend met het kind. Iedere vaardigheid bestaat weer uit deelvaardigheden, die één voor één worden aangeleerd totdat het kind de vaardigheid volledig beheerst. Verder ga jij:

  • toezien op de uitvoer van de behandeldoelen en rapporteer je over de voortgang in het behandelplan DTT;
  • een bijdrage leveren aan de periodieke behandelplanbespreking;
  • zorgdragen voor een periodiek overleg met alle betrokken over de voortgang van de behandelingen.


Wie zoeken wij

Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld de opleiding Social Work of Pedagogiek. Verder zoeken wij iemand die:

  • beschikt over kennis van gedragsproblematiek en verstandelijke beperkingen en hier goed mee om kan gaan in de begeleiding en de behandeling van een kind;
  • SKJ geregistreerd is of in staat is om dit binnen een maand te zijn;
  • beschikbaar is op woensdag en de donderdag;
  • in het bezit is van een auto en rijbewijs B.

Dit bieden wij

Je komt te werken bij een organisatie met een kleinschalig karakter die tegelijkertijd ieder jaar blijft groeien. Daarnaast een organisatie waar iedereen gedreven te werk gaat en altijd de cliënt op de eerste plaats zet. Driestroom levert een bijdrage aan alledaags geluk, onze kernwaarden zitten in onze genen.


De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-gehandicaptenzorg. Het salaris is vastgesteld in FWG-niveau 40 (minimaal € 2.236,- en maximaal € 3.154,- bruto bij een fulltime dienstverband, o.b.v. 36 u.p.w.).

Het gaat in eerste instantie om een aanstelling voor de duur van 1 jaar voor 0 tot 24 uur per week.

Ben je benieuwd naar wat wij nog meer kunnen bieden? Dit lees je hier, onder meer onder het kopje ‘jouw ontwikkeling’ en ‘ons aanbod’.  

Ga jij ervoor?

Is deze job als pedagogisch medewerker precies de goede volgende stap voor jouw carrière? Druk dan vóór 15 augustus 2022 op de knop ‘solliciteer’ en je hoort snel van ons! De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 18 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur.

Let op: de correspondentie kan terecht komen in je ongewenste mail.

Ben je al wel enthousiast, maar zit je nog met vragen? Neem gerust contact op met Peter Janssen, teamleider, via 06 – 57559690.

De vacature is zowel intern als extern bekend gemaakt. Externe sollicitanten worden in de procedure betrokken als blijkt dat de vacature intern niet ingevuld kan worden.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze organisatie


Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk. Op zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg. Daarnaast zijn er door het hele land ruim 150 zorgondernemers aan Driestroom verbonden met een gezinshuis (Driestroomhuis) of een werkinitiatief. Wij zijn een organisatie met een eigen identiteit. Deze identiteit uit zich in onze kernwaarden: groots in het klein, in contact, bevlogen en eigenzinnig. Met ruim 1100 enthousiaste, gedreven medewerkers streven wij naar een lach op het gezicht van iedere cliënt.
portret

Wil je meer weten?

Bel ons of mail ons en we helpen je graag verder.