Leerling werknemer bij een gezinshuis voor kinderen met hechtingsproblematiek

Leerling werknemer bij een gezinshuis voor kinderen met hechtingsproblematiek

Wil jij een carrièreswitch maken naar de zorg en zoek jij een baan waar je voldoening uit kan halen? Dit is je kans! Driestroomhuis Hoppipolla heeft een leerwerkplek beschikbaar waar je echt iets gaat bijdragen aan de ontwikkeling van en het begeleiden voor kinderen met hechtingsproblematiek. Een bijzondere locatie waar honden en paarden een belangrijke rol spelen in de begeleiding en behandeling van de kinderen.

Wat ga je doen
Je volgt een leerwerktraject waarbij je één dag in de week naar school gaat en de overige dagen (min. 24 uur) komt te werken bij Driestroomhuis Hoppipolla. Bij ons is het mogelijk om een opleiding tot persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (mbo-4) te volgen of de hbo-opleiding Social Work. Tijdens dit leerwerk traject stomen wij, samen met een opleidingsinstituut, je klaar voor het werken in de zorg.

Als leerling werknemer zul je bij ons aan de slag gaan als begeleider van de kinderen die bij ons (tijdelijk) woonachtig zijn. De begeleiding en behandeling is gericht op het aanleren van vaardigheden ter bevordering van de zelfstandigheid van de kinderen. Jouw rol is vanuit een betrokken houding de kinderen te begeleiden en waar nodig te verzorgen. We vragen van jou dan ook een open en geïnteresseerde houding naar de kinderen. Wanneer er sprake is van moeilijk verstaanbaar gedrag signaleer je dit en intervenieer je op gepaste wijze. Je neemt deel aan (multidisciplinaire) overleggen met collega’s, behandelaars en externe partijen. Verder bestaan jouw werkzaamheden uit:

  • rapporteren over de vorderingen en knelpunten in de ontwikkeling aan gezinshuisouders en/of andere betrokkenen;
  • zorg dragen voor een goede overdracht van en aan collega’s;
  • huishoudelijke taken uitvoeren;
  • bijhouden en naleven van de dagelijkse agenda.


Waar kom je te werken

Driestroomhuis Hoppipolla is een zelfstandige onderneming en vaart onder de franchisevlag van Driestroom. De locatie bevindt zich in het buitengebied van Winterswijk en wordt gerund door een fulltime gezinsouder en 2 parttime gezinsouders. Het gezinshuis is een kleinschalige woonvorm met behandeling voor maximaal vijf kinderen met hechtingsproblematiek. De kinderen die op dit moment woonachtig zijn in huis zijn tussen de 8 en 15 jaar. Daarnaast hebben wij een aanleunwoning waar op het moment ook 2 18+ jongeren zitten. Wij zijn een therapeutisch gezinshuis, dit houdt in dat de dagelijkse zorg en begeleiding ondersteund wordt door behandelingen. Dieren en dan voornamelijk paarden vormen een dagelijks onderdeel van de behandeling en begeleiding binnen het gezinshuis. Zie de website: www.hoppipolla.nl voor meer informatie over de locatie en doelgroep.


Wie zoeken wij

Driestroomhuis Hoppipolla in Winterswijk zoekt een leerling werknemer die denkt het in zich te hebben om zorg te kunnen verlenen aan deze doelgroep. Wij zoeken iemand die stevig in de schoenen staat en open staat voor feedback. Iemand die zichzelf de tijd gunt om te leren maar daarnaast niet terugschrikt voor de informatie die op je af komt. Mocht het allemaal nog op tijd lukken dan willen we graag het leerwerktraject al laten starten in September 2022. Verder zoeken wij iemand die snel kan schakelen, affiniteit heeft met paarden (kunnen rijden is geen pré) honden en een positieve instelling heeft met veel humor.


Dit bieden wij jou

Wij bieden jou een gave werkplek waar ook veel in de natuur wordt gewerkt. Verder zorgen wij ervoor dat je goed wordt ingewerkt en de eerste maand zal dan ook volledig in het teken staan van jouw inwerktraject. Ook betalen wij de volledige opleiding en ontvang jij een leerling salaris zoals die in de cao-gehandicaptenzorg is vastgelegd.

Het salaris voor een mbo-4 leerling is vastgesteld in FWG niveau 25 (minimaal € 1.873,- en maximaal € 2.659,- bruto bij een fulltime dienstverband o.b.v. 36u). Het salaris voor een hbo-leerling is vastgesteld in FWG niveau 35 (minimaal € 2.110,- en maximaal € 3.009,- bruto bij een fulltime dienstverband o.b.v. 36u).

Ga jij ervoor?
Zie jij dit als de perfecte kans om de overstap naar de zorg te kunnen maken? Druk dan op de knop 'solliciteer' en je hoort snel van ons!

Let op: de correspondentie kan terecht komen in je ongewenste mail.

Ben je al wel enthousiast, maar zit je nog met vragen? Neem gerust contact op met Roel Bekkers, gezinshuisouder via 06-14790457.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze organisatie


Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk. Op zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg. Daarnaast zijn er door het hele land ruim 150 zorgondernemers aan Driestroom verbonden met een gezinshuis (Driestroomhuis) of een werkinitiatief. Wij zijn een organisatie met een eigen identiteit. Deze identiteit uit zich in onze kernwaarden: groots in het klein, in contact, bevlogen en eigenzinnig. Met ruim 1100 enthousiaste, gedreven medewerkers streven wij naar een lach op het gezicht van iedere cliënt.
portret

Wil je meer weten?

Bel ons of mail ons en we helpen je graag verder.