Gezinshuisbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking (franchise ondernemer)

Gezinshuisbegeleider voor mensen met een verstandelijke beperking (franchise ondernemer)

Werk jij graag in een dynamische omgeving en houd jij wel van een uitdaging?

Wil jij graag een bijdrage leveren aan het alledaags geluk van onze bewoners. Ben jij daarnaast iemand die in staat is de vraag achter de vraag te zien?

Dan zijn wij bij Driestroomhuis Lingewaard op zoek naar jou!

Waar kom je te werken

Driestroomhuis Lingewaard is een gezinshuis voor mensen met een beperking in Huissen. In het pand aan de Pater Rijkenstraat 11 A wonen Daniëlle, André (gezinshuisouders), onze kinderen (Gijs en Sarah) en onze hond. Bij ons kunnen zeven mensen met een verstandelijke beperking wonen. In het ruime pand heeft iedereen een eigen kamer met wastafel. Daarnaast hebben we een gemeenschappelijke woon- en eetkamer en zijn er gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen zoals douches, een bad en wc's. 

Zelfstandig daar waar kan en samen daar waar nodig proberen we samen met elkaar een fijne tijd te hebben. Omdat iedereen uniek is en iedereen specifieke behoeftes heeft stellen we samen met onze orthopedagoog, de bewoners en hun wettelijk vertegenwoordiger(s) een individueel plan op. Ons streven is om hierbij te kijken naar de mogelijkheden en wensen en hierbij zoveel als mogelijk aansluiting te vinden bij het (maatschappelijke) leven in Huissen en omgeving. 

Dagbesteding vindt zoveel mogelijk plaats in Huissen en omgeving. Daar waar leuke ideeën ontstaan en te realiseren zijn ontwikkelen we dagbestedingsactiviteiten ook zelf of met plaatselijke ondernemers, Driestroom of organisaties binnen het gemeentelijke domein.

Wil je meer weten over ons huis? Kijk dan eens op onze website: www.driestroomhuis-lingewaard.nl


Wat ga je doen

De rode draad van de werkzaamheden op onze locatie staat vast in de begeleidingsplan van de bewoners en de individueel overstijgende werkzaamheden in een vrij gedetailleerd plan van werkzaamheden. Jij levert een bijdrage aan de werkzaamheden die voortvloeien uit de begeleidingsplannen, denk aan:

  • begeleiding en verzorging bieden aan onze bewoners;
  • onze bewoners stimuleren om deel te nemen aan activiteiten en het signaleren van bijzonderheden;
  • samenwerken met de betrokkenen uit het sociale netwerk van de cliënten;
  • hoewel veel vast staat in onze begeleidingsplannen staan we in ons huis ook open voor eigen initiatieven.
  • Voorkomende huishoudelijke werkzaamheden
  • Samen met en/ of voor de bewoners activiteiten ontwikkelen en ondernemen.

Doordeweeks gaan onze bewoners van maandag tot en met vrijdag naar dagbesteding. Je kunt werkzaam binnen de gehele week. Je zult het meest werkzaam zijn in de weekenden, gemiddeld om het weekend, een enkele keer door de week. Incidenteel kan dit incidenteel een slaapdienst zijn, dit gaat in overleg.


Wie zoeken wij

Je hebt een afgeronde relevante MBO-opleiding bijvoorbeeld Pedagogisch medewerker (minimaal niveau 3). We zoeken iemand die stevig in zijn schoenen staat en van aanpakken weet. Dit aanpakken ligt niet alleen in het huishoudelijke maar met name in het zorginhoudelijke! Verder zoeken wij iemand die:

  • kennis en ervaring heeft in het werken met mensen met een verstandelijke beperking;
  • kennis en ervaring heeft in begeleiding en verzorging;
  • het belang van de bewoners voorop stelt.
  • Op actieve en creatieve wijze een bijdrage kan en wil leveren aan het alledaagse geluk van onze cliënten.


Dit bieden wij jou

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO gehandicaptenzorg. Het salaris is vastgesteld in FWG niveau 35 (minimaal € 2.110,- en maximaal € 3.009,- bruto bij een fulltime dienstverband).


Ga jij ervoor?

Voel jij je verbonden met onze kernwaarden en is deze job als begeleider precies de goede stap voor jouw carrière? Mail dan je CV naar huissen@driestroomhuis-lingewaard.nl of druk dan direct op de knop ‘Solliciteren’ en je hoort snel van ons!


Let op: de correspondentie kan terecht komen in je ongewenste mail.


Ben je al wel enthousiast, maar zit je nog met vragen? Neem gerust contact op met Daniëlle en/of André Onnink, 026-3826499, gezinshuisouders.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze organisatie


Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk. Op zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg. Daarnaast zijn er door het hele land ruim 150 zorgondernemers aan Driestroom verbonden met een gezinshuis (Driestroomhuis) of een werkinitiatief. Wij zijn een organisatie met een eigen identiteit. Deze identiteit uit zich in onze kernwaarden: groots in het klein, in contact, bevlogen en eigenzinnig. Met ruim 1100 enthousiaste, gedreven medewerkers streven wij naar een lach op het gezicht van iedere cliënt.
portret

Wil je meer weten?

Bel ons of mail ons en we helpen je graag verder.