Begeleider voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Begeleider voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Ben jij positief en initiatiefrijk ingesteld en een echte structuurwerker? Zie jij de vraag achter de vraag en heb jij oog voor het grotere geheel bij cliënten met diverse hulpvragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Je begeleidt mensen met een LVB en eventueel bijkomende problematiek. Richtinggevend hiervoor zijn de door de cliënt opgestelde eigen doelen uit het begeleidingsplan, genaamd ‘Mijn Plan’. Je helpt de cliënt deze doelen te formuleren, deze na te streven, bij te stellen en verder vorm te geven. Vanuit een support gerichte basishouding begeleid, verzorg en stimuleer je cliënten, zowel individueel als in groepsverband. Je begeleidt de cliënten op verschillende niveaus. Denk hierbij aan praktische, empathische, inzicht gevende, doelgerichte ondersteuning. Een vriendelijke en stevige basishouding is hierin belangrijk. “Je zegt wat je doet en je doet wat je zegt.” In je team lever je een positieve bijdrage aan de organisatie van de overige werkzaamheden t.b.v. de kwaliteit van ondersteuning.

 Waar kom je te werken


Locatie de Hillekensacker is gesitueerd midden in de wijk. Er wordt gewerkt met mensen met een LVB(+). De cliëntpopulatie is erg divers, er wonen 15 cliënten waarvan de leeftijd uiteenloopt tussen de 22 en 45 jaar. Ook het (verstandelijk) niveau en de complexiteit van hulpvragen variëren onderling. De ondersteuning en behandeling varieert daardoor van bijvoorbeeld het ondersteunen bij de dagstructuur, het uitbreiden van persoonlijk netwerk, het versterken van weerbaarheid tot behandeling van traumatische ervaringen tot het omgaan met agressie en verslavings- en/of psychiatrische problematiek. De nadruk van begeleiding ligt op het agogisch vlak met focus op positieve ondersteuning op persoonlijke kwaliteiten. Zo nodig kunnen de cliënten ook bij de begeleiding terecht voor hulpvragen op verzorgend gebied.


Wie zoeken wij

Je bent in het bezit van een relevant diploma, bijvoorbeeld de opleiding maatschappelijke zorg (minimaal niveau 3). Verder zoeken wij iemand die:

  • ervaring heeft met de doelgroep, LVB;
  • bij voorkeur al meerdere jaren werkervaring heeft in het werkveld als begeleider.


Dit bieden wij

De arbeidsvoorwaarden zijn vastgesteld overeenkomstig de cao-gehandicaptenzorg. Het salaris is vastgesteld in FWG-niveau 35 (minimaal € 2.110,- en maximaal € 3.009,- bruto bij een fulltime dienstverband).
Ben je benieuwd naar wat wij nog meer kunnen bieden? Dit lees je hier, onder meer onder het kopje ‘jouw ontwikkeling’ en ‘ons aanbod’.


Ga jij ervoor?

Is deze job als begeleider precies de goede stap voor je carrière? Druk dan op de knop ‘Solliciteer’ en je hoort snel van ons!

Ben je al wel enthousiast maar zit je nog met vragen, neem gerust contact op met Melanie Verberk, teamleider i.o., via 06-30339915


Let op, de correspondentie kan terecht komen in je ongewenst mail.


Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern bekend gemaakt. Externe kandidaten worden in de procedure betrokken als blijkt dat de vacature intern niet ingevuld kan worden.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze organisatie


Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk. Op zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg. Daarnaast zijn er door het hele land ruim 150 zorgondernemers aan Driestroom verbonden met een gezinshuis (Driestroomhuis) of een werkinitiatief. Wij zijn een organisatie met een eigen identiteit. Deze identiteit uit zich in onze kernwaarden: groots in het klein, in contact, bevlogen en eigenzinnig. Met ruim 1100 enthousiaste, gedreven medewerkers streven wij naar een lach op het gezicht van iedere cliënt.
portret

Wil je meer weten?

Bel ons of mail ons en we helpen je graag verder.