Begeleider zorgintensief voor volwassenen met een ernstig meervoudige beperking (EMB)

Begeleider zorgintensief voor volwassenen met een ernstig meervoudige beperking (EMB)

Vind jij het belangrijk dat mensen met een ernstig meervoudige beperking de ondersteuning krijgen die zij nodig hebben en is het voor jou een leuke uitdaging om hieraan bij te dragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen
Je start je dienst met een overdracht van de nachtdienst of middagdienst. Hier hoor je de ins en outs van de bewoners en wat er verder nog op de agenda staat. Je maakt samen met de 3 andere dienst doende collega’s een verdeling van de taken die er tijdens de dienst plaats zullen vinden. Daarna begint het contact met de bewoners. In het geval van een ochtenddienst maak je de bewoners wakker en verzorg je ze en wanneer het ontbijt genuttigd is breng je ze naar de dagbesteding. Werk je de middag dan haal je de cliënten op van dagbesteding dat in het gebouw zit. Tussendoor kan het zijn dat je de bewoners moet helpen bij de toiletgang en kan het zijn dat je verantwoordelijk bent voor het verstrekken van de medicatie. ’S Middags wordt er aan de hand van een dagprogramma en de individuele doelen van de bewoners verschillende activiteiten uitgevoerd. Daarna is het tijd voor het avondeten. Dit wordt vers bereid voor de kookdame, je hoeft alleen maar aan te schuiven met de bewoners en ze te helpen zoals het in het plan van de bewoners staat beschreven. Na het eten is er ruimte voor ontspanning, sluiten jullie gezamenlijk de dag af met een drinkmoment en bereid je de bewoners voor om te gaan slapen. Tussendoor dien je waar nodig is medicatie toe of sondevoeding. Wanneer de bewoners op bed liggen ruim je samen met je collega’s op. Kijk je of dat alle huishoudelijke taken zijn gedaan en schrijf je in de rapportage en bij de doelen wat voor voortgangen er zijn geweest. Tegen het eind van de dienst zal de dagdienst of nachtdienst zich melden en ook hier heb je een korte mondelingen overdracht mee.


Wat ga je verder doen

Je biedt dagelijkse ondersteuning ten aanzien van de begeleiding en verzorging van onze bewoners. Als begeleider zorgintensief maak je deel uit van het resultaatverantwoordelijk team, stem je nauwkeurig af met de persoonlijk begeleider en ontvang je waar nodig coaching van de teamleider. Ook ga jij:

  • een bijdrage leveren aan het opstellen van het individuele plan (zorgplan)
  • alle werkzaamheden uitvoeren die voortvloeien uit het vastgestelde plan;
  • cliënten stimuleren om deel te nemen aan activiteiten en het signaleren van bijzonderheden;
  • samenwerken met de betrokkenen uit het sociale netwerk van de cliënten;
  • een bijdrage leveren aan de regeltaken en bent daarmee medeverantwoordelijk voor de teamresultaten.


Waar kom je te werken

De Wikke is een eigentijds woon- en dagbestedingsproject midden in de wijk Malburgen in Arnhem, gevestigd in een multifunctioneel gebouw waar dagbesteding en wonen wordt gecombineerd. Je bent werkzaam op de 1e verdieping (Wikke wonen 1). Deze bestaat uit twee woongroepen, totaal 14 cliëntplaatsen waar 24-uurs zorg en begeleiding wordt geboden. Het gaat om volwassenen met een ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking, de verdieping is aangepast voor EMB-cliënten.

Binnen de woonvorm creëren we een veilige, huiselijke en vertrouwde sfeer en een omgeving waarin aandacht, betrokkenheid, warmte en geduld een grote rol spelen. In de relatie met cliënten zijn respect, gelijkwaardigheid en openheid belangrijke uitgangspunten.


Wie zoeken wij
Je bent in het bezit van een afgeronde relevante mbo-opleiding op minimaal niveau 3, bijvoorbeeld in de richting van verzorgende IG of maatschappelijke zorg. Verder zoeken wij een enthousiaste aanpakker met een goed empathisch vermogen. EMB ervaring is een pre. Daarnaast belangrijk om klein te kunnen kijken en dagelijkse momenten te zien als een belangrijk contactmoment. Wat betekent aller daags geluk voor jou en voor de client. Iemand die sfeer brengt. Het uitdagend vind om te signaleren en te handelen bij bijvoorbeeld medisch complexe zaken. Met beide benen op de grond staan en zeggen wat je doet en doen wat je zeg. Verder zouden we het ook fijn vinden als je;

  • bekend bent met methodieken van het LACCS;
  • Graag samenwerkt en zo bijdraagt aan het ontwikkeling van het team als de ontwikkeling en het welzijn van de bewoners.


Dit bieden wij

Driestroom levert een bijdrage aan jouw alledaags geluk. Dat is onze missie, iets waar we als hele organisatie voor gaan. Alledaags geluk zit in kleine dingen. In een vriendelijk woord, een glimlach en een schouderklopje. In aandacht voor een ander.


De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-gehandicaptenzorg. Het salaris is vastgesteld in FWG-niveau 40 (minimaal € 2.236,- en maximaal € 3.154,- bruto bij een fulltime dienstverband, o.b.v. 36 u.p.w). Aantal uren in overleg.


Ben je benieuwd naar wat wij nog meer kunnen bieden? Dit lees je hier, onder meer onder het kopje ‘jouw ontwikkeling’ en ‘ons aanbod’.


Ga jij ervoor?

Voel jij je verbonden met onze doelgroep en is deze job als begeleider voor mensen met een ernstige meervoudige beperking precies de goede stap voor jouw carrière? Druk dan op de knop ‘Solliciteer’ en je hoort snel van ons!


Let op: de correspondentie kan terecht komen in je ongewenste mail.


Ben je al wel enthousiast, maar zit je nog met vragen? Neem gerust contact op met Mathijs Pouwelsen, teamleider, via 06-52431797.


De vacature is zowel intern als extern bekend gemaakt. Externe sollicitanten worden in de procedure betrokken als blijkt dat de vacature intern niet ingevuld kan worden.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze organisatie


Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk. Op zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg. Daarnaast zijn er door het hele land ruim 150 zorgondernemers aan Driestroom verbonden met een gezinshuis (Driestroomhuis) of een werkinitiatief. Wij zijn een organisatie met een eigen identiteit. Deze identiteit uit zich in onze kernwaarden: groots in het klein, in contact, bevlogen en eigenzinnig. Met ruim 1100 enthousiaste, gedreven medewerkers streven wij naar een lach op het gezicht van iedere cliënt.
portret

Wil je meer weten?

Bel ons of mail ons en we helpen je graag verder.