Gezinsbegeleider

Gezinsbegeleider


Ben jij iemand die zelfstandig werkt en treed je graag op als verbinder tussen betrokkenen in een gezin? Waak jij voor een veilige situatie en neem je initiatieven daartoe als de situatie erom vraagt? Heb jij doorzettingsvermogen en kijk je verder dan de op het oog gestelde vraag? Dan is Driestroom op zoek naar jou!

Wat ga je doen

Je biedt pedagogische begeleiding aan ouders en jeugdigen in de thuissituatie en zorgt voor verslaglegging. Je verduidelijkt met de ouders en/of de jeugdige, de ondersteuningsvraag en verwerkt deze in het Plan. Je ondersteunt het gezin bij het realiseren van hun doelen. Dit doe je op methodische en procesmatige wijze met oog voor de eigen kracht van het gezin en door het betrekken van het netwerk van de jeugdige/ het gezin. Je zorgt samen met ouders voor een goede onderlinge afstemming met alle betrokkenen rondom het gezin en geeft adviezen over hoe om te gaan met (het gedrag van) deze specifieke jeugdige. Ouders en andere betrokkenen kunnen bij jou terecht met vragen die te maken hebben met de ontwikkeling van de jeugdige, maar ook over wat dit vraagt in de opvoeding en begeleiding om de jeugdige zich zo optimaal mogelijk te laten ontwikkelen. Je levert een bijdrage aan de beeldvorming van de ontwikkeling van de jeugdige en geeft advies over de begeleiding in de toekomst. Indien nodig signaleer je of de thuissituatie voldoende veilig is voor de jeugdige om in op te groeien en ondersteunt ouders bij het herstellen van de veiligheid, als de situatie daarom vraagt. Je signaleert of de ondersteuning op- of afgeschaald kan worden in afstemming met ouders en/of de jeugdige.


Waar kom je te werken

De ambulante dienstverlening in de regio’s Arnhem biedt pedagogische begeleiding aan ouders met opvoedingsvragen over jeugdigen met ontwikkelingsproblemen. Vaak is er sprake van gezinnen die bekend zijn met autisme, gezinnen met problemen op meerdere levensgebieden (zgn. multi-probleemgezinnen) en gezinnen waar er sprake is van ontwikkelingsproblemen en verstandelijke beperking. Ook komt het voor dat er sprake is van (licht)verstandelijke beperking of psychische problematiek bij ouders. De begeleiding wordt geboden in de thuissituatie.


Wie zoeken wij

Je bent in het bezit van minimaal een relevante afgeronde hbo-opleiding (pedagogiek, post hbo-ppg, intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG) of een andere passende opleiding) en bent in het bezit van een SKJ-registratie. Verder zoeken wij iemand die:

  • specifieke kennis heeft over de zorg en (pedagogische) begeleiding van jeugdigen met een ontwikkelingsachterstand en/of jeugdigen met ontwikkelingsproblemen;
  • brede kennis bezit over de reguliere ontwikkeling van het jonge kind en opvoedingsprogramma’s;
  • in staat is tot zelfreflectie en daarnaast oplossend vermogen en vasthoudendheid heeft ten aanzien van vaak langdurige vraagstukken in multi-probleemgezinnen.
  • In staat is om door middel van motiverende gesprekstechnieken de ander in staat te stellen zijn eigen krachten verder te ontwikkelen;
  • het als een uitdaging ziet om in de veranderende zorgkaders en zorgbehoeften te pionieren en je weg te vinden binnen de verschillende werkwijzen van de omringende gemeenten;
  • flexibel inzetbaar is, bereid is om naar verschillende werkplekken te reizen en beschikt over eigen vervoer.


Dit bieden wij

Driestroom levert een bijdrage aan jouw alledaags geluk. Dat is onze missie, iets waar we als hele organisatie voor gaan. Alledaags geluk zit in kleine dingen. In een vriendelijk woord, een glimlach en een schouderklopje. In aandacht voor een ander. Onze kernwaarden zitten in onze genen.

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao-gehandicaptenzorg. Het salaris is vastgesteld in FWG-niveau 50 (minimaal € 2.728,- en maximaal € 3.894,- bruto bij een fulltime dienstverband).

Ben je benieuwd naar wat wij jou nog meer kunnen bieden? Dit lees je hier, onder meer onder het kopje ‘jouw ontwikkeling’ en ‘ons aanbod’.


Ga jij ervoor?

Voel jij je verbonden met onze kernwaarden en lijkt deze job als gezinsbegeleider jou een leuke nieuwe uitdaging? Druk dan op de knop “Solliciteer” en hopelijk spreken we elkaar snel! De sollicitatiegesprekken vinden in overleg plaats.


Let op: de correspondentie kan terecht komen in je ongewenste mail.


Ben je al wel enthousiast, maar zit je nog met vragen? Neem gerust contact op met Heidy Overveld (Teamleider), 06-51312914.


Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern bekend gemaakt. Externe kandidaten worden in de procedure betrokken als blijkt dat de vacature intern niet ingevuld kan worden.

Solliciteer

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Onze organisatie


Driestroom ondersteunt mensen, van jong tot oud bij het realiseren van alledaags geluk. Op zo’n 90 kleinschalige locaties in regio Arnhem-Nijmegen en daarbuiten, kunnen cliënten wonen, leren en/of werken. Hier krijgen zij ondersteuning en zorg op maat, van dagbesteding tot aan 24-uurs zorg. Daarnaast zijn er door het hele land ruim 150 zorgondernemers aan Driestroom verbonden met een gezinshuis (Driestroomhuis) of een werkinitiatief. Wij zijn een organisatie met een eigen identiteit. Deze identiteit uit zich in onze kernwaarden: groots in het klein, in contact, bevlogen en eigenzinnig. Met ruim 1100 enthousiaste, gedreven medewerkers streven wij naar een lach op het gezicht van iedere cliënt.
portret

Wil je meer weten?

Bel ons of mail ons en we helpen je graag verder.